Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πανελλήνιες: Επανέρχονται τα λατινικά, εκτός ύλης η κοινωνιολογία

Πανελλήνιες: Επανέρχονται τα λατινικά, εκτός ύλης η κοινωνιολογία

Την επαναφορά των λατινικών στην ύλη των Πανελλήνιων εξετάσεων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει 10 σημαντικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, παρουσιάστηκε χθες από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχεται το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς και η αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια.

Στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου, ωστόσο, το οποίο αναφέρεται στη «Διάρθρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικού Λυκείου και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου» γνωστοποιείται η… επιστροφή των λατινικών στην εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων.

Μέχρι και το φετινό σχολικό έτος οι υποψήφιοι των Πανελληνίων της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονταν υποχρεωτικά σε: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία και Κοινωνιολογία.

Το επίμαχο άρθρο αντικαθίσταται πλέον με το εξής:

«Η πρόσβαση σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο γίνεται ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής ως εξής: βα) Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του πρώτου Επιστημονικού Πεδίου και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία και τα Λατινικά.»

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.