Στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή (30/5), οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκειμένου να «εξασφαλίσουν» μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2025-26.
Οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο για το προσωπικό τους ιστολόγιο, 350-400 λέξεων, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους το σύγχρονο σχολείο οφείλει να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των μαθητών/μαθητριών και οι τρόποι με τους οποίους οι ίδιοι επιλέγουν στην προσωπική τους ζωή να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.
Υποψήφιοι του Αγρινίου στο εξεταστικό κέντρο του 3ου Γενικού Λυκείου μίλησαν στην κάμερα του Agrinio TV.
«Δημιουργικότητα έπεσε. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, 2-3 πράγματα να είχες διαβάσει έγραφες καλά. Θέλω να περάσω σε Στρατιωτικές Σχολές, στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Τα θέματα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, λίγο να τα είχες κοιτάξει ήταν μία χαρά», δήλωσε ο Γιώργος Αράπης, υποψήφιος στις θετικές επιστήμες.
«Ήταν μία πιεστική χρονιά, αλλά σε καμία περίπτωση όπως το αναφέρουν ότι δεν υπάρχει προσωπικός χρόνος. Χρειάζεται σίγουρα καλή οργάνωση για το διάβασμα», τόνισε ο Απόστολος Γιανουγιάννης, υποψήφιος της θεωρητικής.
«Το είχαμε διδαχθεί το θέμα, προσωπικά περίμενα τεχνητή νοημοσύνη αλλά εντάξει. Το επόμενο μάθημά μας είναι τα αρχαία. Σχετικά εύκολα ήταν τα θέματα. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Θέλω να περάσω Φιλολογία στην Αθήνα, ανέφερε η Ιωάννα Νταλή, υποψήφια της θεωρητικής.
Τα θέματα
Στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ( σ.σ. στην Έκθεση) εξετάζονται σήμερα (30/5) οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκειμένου να «εξασφαλίσουν» μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2025-26.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία που είναι μάθημα Γενικής Παιδείας.
Το θέμα της Έκθεσης αφορούσε τη δημιουργικότητα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να γράψουν ένα άρθρο στο οποίο θα εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους το σύγχρονο σχολείο οφείλει να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των μαθητών/μαθητριών και τους τρόπους με τους οποίους εσείς επιλέγετε στην προσωπική σας ζωή να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας.