Τρίτη, Ιούλιος 16, 2019

Η πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου

KOSMAS Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Αγρινίου.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Λαυρέντιος Καρανάσιος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς ευχήθηκε να μιμηθούμε όλοι μας τον Άγιο Αντώνιο, την αγιότητά του, την αγάπη του στον Θεό, την άσκησή του. Επίσης, ευχήθηκε και συνεχάρη τον διευθυντή του 20ουΔημοτικού Σχολείου Αγρινίου που εκκλησιάστηκε με τα παιδιά. Παρακάλεσε δε τους γονείς, την ημέρα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, την οποία καθιέρωσαν ως αργία, να πάρουν τα παιδιά τους και να εκκλησιασθούν για να τιμήσουν τους Τρεις Ιεράρχες και να διδαχθούν από τους Πανεπιστήμονες, από τους Αγίους, από τους Τρεις Ιεράρχες.

panaitolionews.blogspot.gr/

  


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.