Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου Λυκουρίσσης (φωτο)

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου Λυκουρίσσης  (φωτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, η ιστορική Ιερά Μονή Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου Λυκουρίσσης Αγρινίου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια τελέσθηκε η αρτοκλασία και αμέσως μετά κήρυξε τον θείο λόγο ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος.

Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Τον θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου και πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης.

“Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς προ του Δι’ ευχών, ευχήθηκε η Παναγία μας να είναι σκέπη, βοήθειά μας, μεσίτριά μας και εμείς να προσευχόμαστε σ΄Αυτήν, ώστε να έχουμε πάντα την προστασία της, την χάρη της και να αξιωνόμαστε να μιμούμαστε τις αρετές της” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Ιερά Μονή.

Κατά την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων τέθηκαν προς προσκύνηση των πιστών  ιερά λείψανα τα οποία βρέθηκαν κοντά στην Μονή και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λυκουρισιώτισσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.