Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Αγρινίου

DSC_0014

Την ιερά και πανσεβάσμια μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αντωνίου του καθηγητού της ερήμου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός που βρίσκεται στο Αγρίνιο, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών.

Αφ΄εσπέρας τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Ιερείς από την περιοχή τίμησαν την πανήγυρη.  Συγκεκριμένα, παρέστησαν και προσευχήθηκαν, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Δαυίδ Μπαζιούλας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Φώτιος Σαράκης, συνταξιούχος κληρικός που πάντα δίνει την παρουσία του, ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Πατσιαλός, εφημέριος Νεαπόλεως, ο αιδεσιμότατος οικονόμος π. Βασίλειος Ντόκας, εφημέριος Σκουτεράς, ο αιδεσιμολογιώτατος οικονόμος π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος Λεπενούς ο αιδεσιμολογιώτατος οικονόμος π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος, εφημέριος Κυψέλης, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης, εφημέριος Νέας Αβώρανης, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Γεώργιος Παππάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χαμαλέτσος, εφημέριος Κωνοπίνας και ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Ασπρογιάννης, εφημέριος Νεοχωρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, οποίος αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες του Μεγάλου Αντωνίου έναντι του αρχεκάκκου διαβόλου πάντα με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού. Αναφέρθηκε επίσης ο Σεβασμιώυατος με πρακτικά παραδείγματα στον δικό μας διαρκή πνευματικό αγώνα αλλά και στα θαύματα τα οποία επιτελούνται με την επίκληση και τη δύναμη του Σταυρού.

O πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Καρόπουλος, καθώς και ο λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Γκιάφης πλαισιούμενοι από ομάδα ιεροψαλτών της πόλεως του Αγρινίου απέδωσαν τους ύμνους της εορτής. Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του προέδρου του συλλόγου ιεροψαλτών Αγρινίου « Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» κ. Λεωνίδα Γαρουφαλή αλλά και του ταμία κ. Γεωργίου Γαρουφαλή.

Την δε πρωία της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πανοσολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Καραγεώργου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στην ομιλία του ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος τόνισε τον αληθινό δρόμο της θεώσεως όπως μας τον κατέδειξαν με τη ζωή τους ο Μέγας Αντώνιος αλλά και ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων.

Τα εύσημα ανήκουν στους εφημερίους του Ναού. Τον αιδεσιμότατο π. Σπυρίδωνα Μαμασούλα και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο καθώς και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και την φιλοξενία τους.

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΨΙΛΙΑΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ- ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

DSC_0008 DSC_0016 DSC_0024 DSC_0035 (2) DSC_0039 (1) DSC_0284

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.