Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 300 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 300 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα

Τα δεκάδες κρούσματα του κορωνοϊού αποδεκατίζουν το προσωπικό του ΕΣΥ αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ – Έκκληση για εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα πνευμονίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Σε ποια νοσοκομεία έχουν σημειωθεί κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας από τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει καθηλωθεί. Τα στοιχεία που έρχονται από την ΠΟΕΔΗΝ είναι συγκλονιστικά μιας και δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μην έχει έστω και ένα κρούσμα, ενώ σε καραντίνα στο σπίτι τους βρίσκονται τουλάχιστον 300 άτομα από το τομέα της υγείας. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αφού ούτε ένας γιατρός ή νοσηλευτής ή εργαζόμενος δεν πρέπει να λείπει από το πόστο του αυτές τις ώρες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή υπάρχουν, δεκάδες κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα: 2 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, 5 στον Άγιο Σάββα, 9 στο Γεννηματάς, 1 στο ΕΚΑΒ, 3 στο Λαϊκό, 1 στο Ιπποκράτειο, 2 στο Νίμιτς, 1 στο Αττικό, 3 στο Αγία Όλγα, 1 στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στην επαρχία έχουμε 9 στο νοσοκομείο Καστοριάς, 1 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, 2 στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, 1 στο νοσοκομείο του Πύργου, 1 στην Αμαλιάδα, 1 στην Άρτα και 1 κρούσμα νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου στο Ρίο. Ενώ υπάρχουν και 4 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο τα οποία έχουν συμπτώματα.

Επίσης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 300 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους μιας και έχουν εκδηλώσει συμπτώματα του φονικού ιού.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Μιχάλη Γιαννάκο υπάρχει μεγάλος φόβος διασποράς του ιου και για το λόγο αυτό ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Δυστυχώς αποδεκατιζόμαστε. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην πέσουμε όλοι κάτω. Περιμένουμε να υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης και για το λόγο αυτό ζητάμε να υπάρχουν μάσκες , αντισηπτικά και υγιεινομικό υλικό στα νοσοκομεία που δεν υπάρχουν. Να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα πνευμονίας. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι βγαίνουν σε καραντίνα και έρχονται σε επαφή και αποδεικνύεται από την ιχνηλάτηση θα πρέπει να κάνουν τεστ και ίσως επειδή υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού ίσως να γίνεται τεστ στους εργαζόμενους σε τακτά χρονικά διατήματα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα τρία κρούσματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ένα αφορά έναν γιατρό, ένα μια νοσηλεύτρια και το τρίτο έναν διοικητικό υπάλληλο. Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν σήμερα 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ μια νοσηλεύτρια έχει προσβληθεί με τον κορωνοϊό, ενώ εξετάζεται ακόμη ένας εργαζόμενος. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωάννινων ένας χειρούργος προσβλήθηκε με τον κορωνοϊό, ενώ ο ασθενής που έχει τον ιό και εργαζόταν στο νοσοκομείο της Άρτας, είχε παρουσιάσει πνευμονία πριν νοσηλευτεί με κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου υπαρχουν 9 κρούσματα ένα εκ των οποίων είναι ο διοικητής του νοσοκομείου. Ήδη στελέχη του ΕΟΔΥ έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν αλλά και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να περιορισθεί η διασπορά του ιού . Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απολύμανσης του χώρου, ενώ τα τμήματα όπου εργάζονταν τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊο έχουν αποκλεισθεί όπως και όλος το χώρος της Διοίκησης.

Βασίλης Γούλας

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.