Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Aπλήρωτοι καπνοπαραγωγοί Μακρυνείας: Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης μας»

Aπλήρωτοι καπνοπαραγωγοί Μακρυνείας: Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης μας»

1 KAPNOS XIROMERPNEWS 2013 (6)
Χθες, Τρίτη 16 Μαΐου, έλαβε χώρα στη Γραμματικού γενική συνέλευση των απλήρωτων ,από την εταιρεία «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ», καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας.
Τέθηκε επί τάπητος το πρόβλημα, πως οι καπνοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες, ενώ έχουμε μπει ήδη στη νέα καλλιεργητική περίοδο με τα έξοδα να τρέχουν, τόσο των καλλιεργειών όσο και των οικογενειών τους. «Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για μας», υπογραμμίζουν.
Στη συνέλευση αποφασίστηκε η συγκρότηση 7μελους επιτροπής που θα εκπροσωπεί όλα τα χωριά της περιοχής και η εξής διεκδικητικό πλαίσιο:
-Άμεσης εξόφλησης στο σύνολο των χρωστούμενων όλων των παραγωγών από την εταιρεία
-Πάγωμα όλων των χρεών προς τρίτους (δάνεια από τράπεζες, καλλιεργητικά μέσα εφόδια, ΟΣΔΕ, εφορία κτλ)
-Καμία διακοπή από τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ)
-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για πανελλαδικό συντονισμό από τους καπνοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καθώς και από τους εργαζομένους της ίδιας εταιρείας οι οποίοι είναι και αυτοί απλήρωτοι
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα σύμφωνα με το κόστος παράγωγης με κρατική παρέμβαση
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας άμεσα Ενιαίου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνείας για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Οι καπνοπαραγωγοί καλούν μάλιστα όλους τους φορείς του νομού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.