Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αιτωλοακαρνανίας

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αιτωλοακαρνανίας

Oύτε ένας δήμαρχος της Αιτωλοακαρνανίας ανήκει πολιτικά στο κυβερνών κόμμα. “Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Περιφέρεια», ομολόγησε ο Κατσιφάρας. 

Χαρακτηριστικά πανωλεθρίας είχε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών (και) στην Αιτωλοακαρνανία για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το κυβερνών κόμμα επέδειξε αντοχή στην ευρωκάλπη στο νομό λαμβάνοντας 29,39% ωστόσο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η αποτυχία του ήταν παταγώδης επιβεβαιώνοντας πως είναι ελάχιστη η επιρροή του στο αυτοδιοικητικό προσωπικό.
Για το λόγο αυτό άλλωστε σύρθηκε σε στηρίξεις προσώπων που ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ σε μια απόπειρα να λεηλατήσει το χώρο αυτό και σε επίπεδο στελεχών. Ούτε αυτό του βγήκε όμως…
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας δέχτηκε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς ηττήθηκε από τον «γαλάζιο» υποψήφιο Νεκτάριο Φαρμάκη .
Ο Κατσιφάρας εισέπραξε στην Αιτωλοακαρνανία μόλις το 34,72% ενώ μετά την ήττα του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Περιφέρεια», αποδεχόμενος ουσιαστικά τα πολιτικά χαρακτηριστικά της αναμέτρησης στην Περιφέρεια. Τα στελέχη άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Κατσιφάρα κατέγραψαν χαμηλές επιδόσεις και δεν εξελέγησαν.
Στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ κατετάγησαν τρίτοι και… καταϊδρωμένοι με ποσοστά που υπό άλλες συνθήκες θα λάμβαναν υποψήφιοι μικρών κομμάτων. Πλήρωσαν βέβαια και τους τραγελαφικούς χειρισμούς των κομματικών οργάνων που στο παρά πέντε των εκλογών αναζητούσαν υποψηφίους δημάρχους.
Τρίτοι κατετάγησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που είχαν την εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου και Αμφιλοχίας ενώ απέτυχε να επανεκλεγεί ο Τάκης Λουκόπουλος στη Ναυπακτία.
Από τους νεοεκλεγέντες δημάρχους μόνο τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη στο δήμο Ξηρομέρου αντιμετώπισε ευνοϊκά ο ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν ο γιατρός δεν ανήκει σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, αρνήθηκε κομματική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση του Κ.Μητσοτάκη στο Αγρίνιο έχοντας άλλωστε στελεχώσει το συνδυασμό του σε μεγάλο βαθμό με υποψηφίους του κεντροδεξιού χώρου.
Όπως και να έχει σχηματίζεται στην Αιτωλοακαρνανία ένα αυτοδιοικητικό σκηνικό που προβληματίζει βαθύτατα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ .

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

  1. Αληθινος Αντιμνημονιακος.

    Τα ιδια θα παθει και στις εθνικες εκλογές. Μνημόνια, Πρεσπες, Ματι, εξαπάτηση των λααϊκων στρωμάτων αλαζονεια και νεποτισμος Το Συριζα τελειωσε. Το Συρισα ειναι οτι χειροτερο εχει αναδειξει η πολιτικη ζωη της χώρας.

  2. Ανώνυμος

    ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ 400.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 400.00 ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ !! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 450 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ !! ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ !! ΧΙΛΙΑ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ !!!! ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ !! .ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ !!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.