Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Παπαδημητρίου: ενδιαφέρον επενδυτών για logistics , βιοκαύσιμα και μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα σε Πλατυγιάλι-Αστακό

papadimitriou“Σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το 2018 προσδοκώντας την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, την επιτυχή έκβαση των τραπεζικών στρες-τεστ, το έγκαιρο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, που σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση κι ελάφρυνση του χρέους θα επιτρέψουν μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου από το βήμα του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017, συνοδεύτηκε από μία σειρά ρεκόρ επιδόσεων δεκαετίας και αναφέρθηκε στα βασικά οικονομικά μεγέθη. Όπως τόνισε «είμαστε η 1η χώρα πανευρωπαϊκά από πλευράς προόδου προσαρμογής της οικονομίας (σύμφωνα με το Euro Plus Monitor), αφού κατορθώσαμε να μηδενίσουμε τα δίδυμα ελλείμματα της Γενικής Κυβέρνησης και των τρεχουσών συναλλαγών σαν ποσοστά στο ΑΕΠ».
Σημείωσε, επίσης, πως η χώρα διατηρεί τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας τιμών της τελευταίας 8ετίας και τον υψηλότερο βαθμό εξωστρέφειας καθώς οι εξαγωγές αγαθών κι υπηρεσιών φθάνουν σε ιστορικά κορυφαία επίπεδα.
«Είχαμε την καλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον τομέα των παραγωγικών ιδιωτικών και ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας 10ετίας, ενώ η βιομηχανική παραγωγή και ο δείκτης προμηθειών των μάνατζερ στη μεταποίηση (ΡΜΙ) σημείωσαν την ισχυρότερη άνοδο στο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας» είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
O υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε διεξοδικά και στην αναπτυξιακή στρατηγική της Δυτικής Ελλάδας και δεν παρέλειψε αναφορές και στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό που επισκέφθηκε την περασμένη ημέρα όπου αποκάλυψε το ενδιαφέρον Αμερικάνων επενδυτών.
«Ο αποφασιστικός παράγοντας για την αναπτυξιακή απογείωση της ΠΔΕ φαίνεται να είναι η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου, των παραλίων και ορεινών όγκων, την ένταξη των λιμανιών, Αστακού, Αιγίου, Πάτρας, Κυλλήνης, σε ολοκληρωμένο δίκτυο μεταφορών, και την ανάδειξη και αξιοποίηση της Πάτρας και Αστακού σε Δυτικές πύλες εισόδου στη χώρα αλλά και σε κέντρα του επιχειρείν και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνοντας «το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επενδυτών για την αξιοποίηση του Αστακού είτε για την δημιουργία κέντρου logistics και παραγωγής βιοκαυσίμων είτε μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.