Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Παπαευάγγελου: Δεν είδαμε σαφή μείωση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Παπαευάγγελου: Δεν είδαμε σαφή μείωση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Μειωμένα υπήρξαν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν τόσο οι διασωληνωμένοι  όσο και οι θάνατοι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο μετά από τέσσερις εβδομάδες lockdown η κατάσταση απέχει από την επιθυμητή ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα επικαλέστηκε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου,  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας πως Πιερία, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία είναι περιοχές που “δεν είδαμε σαφή μείωση των κρουσμάτων”.

«Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει αν και ο αριθμός των δασωληνωμένων μειώνεται οριακά» ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. «Εχουμε ένα διαρκές πινγκ πονγκ ανάμεσα στους εργασιακούς χώρους και τις οικογένειες» είπε εξηγώντας την καταγραφή μεγάλου αριθμού νέων λοιμώξεων ενώ εκτίμησε πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται.

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι ο ρυθμός επέκτασης της πανδημίας σε όλον τον κόσμο παραμένει σταθερός. Το Rt (δείκτης αναμετάδοσης ) και σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη παραμένει κάτω από τη μονάδα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.