Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Παπαευγγέλου: Το μάζεμα της ελιάς ίσως αύξησε τα κρούσματα σε «ανύποπτες» περιοχές

Παπαευγγέλου: Το μάζεμα της ελιάς ίσως αύξησε τα κρούσματα σε «ανύποπτες» περιοχές

Την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας που δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές παρατηρεί η Επιτροπή ειδικών για την πανδημία.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία την Παρασκευή, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου παρατήρησε πως δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στο κόκκινο» Αττική και Θεσσαλονίκη, αυξημένη διασπορά σε όλη τη χώρα πού παραμένει αυξημένος σε Αττική και Θεσσαλονίκη για μια ακόμη ημέρα, ωστόσο η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση στη συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, η Αττική κατέγραψε σήμερα 697 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Θεσσαλονίκη 725 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Το μάζεμα της ελιάς συνέβαλε στη διάδοση του κορωνοϊού

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς.

Ενδεικτικά η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε τη Φωκίδα με 18 νέα κρούσματα και τη Μεσσηνία με 16 μολύνσεις, που αποτελούσαν περιοχές που δεν είχαν απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.