Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις Δέδε για τους πλημμυροπαθείς

O γενικός γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις καθώς και  κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή.

Exif_JPEG_420

Σύσκεψη έλαβε χώρα στο στο Ζευγαράκι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά και του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου. Αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισκέφθηκε το Κεράσοβο, την Συκιά και τα Κλεισορέματα όπου είχε την ευκαιρία να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Μεσολόγγι παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την περιοδεία του κ. Δέδε και τις ανακοινώσεις του: «Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή. Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν πλέον με τον φόβο των πλημμυρών. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και ο καθαρισμός των αγροτεμαχίων με γοργούς ρυθμούς όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες».

dedes-zevgaraki (1)

dedes-zevgaraki (2)

dedes-zevgaraki (3)

dedes-zevgaraki (4)

dedes-zevgaraki (6)

dedes-zevgaraki (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.