Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Παπαναστασίου: «Να πάρει πίσω ο Κατσιφάρας το έργο των 53 εκατομμυρίων για την Λευκάδα» (βίντεο)

Παπαναστασίου: «Να πάρει πίσω ο Κατσιφάρας το έργο των 53 εκατομμυρίων για την Λευκάδα» (βίντεο)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβανεί έργο (που θα έπρεπε να εκτελέσει η Κυβέρνηση) που αφορα πρωτίστως τη Λευκάδα στερώντας πολύτιμους πόρους από οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας. 


Να ανακαλέσει άμεσα ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας την εξαγγελία για κατασκευή με χρήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της  διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας», ζήτησε  σήμερα με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Αγρινίου, και πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιώργος Παπαναστασίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι πολιτικοί άνδρες πρέπει να καταλαβαίνουν το λάθος και να το παίρνουν πίσω, όταν χρειάζεται». Το έκτακτον (κυριακάτικα) της συνέντευξης το αιτιολόγησε λέγοντας πως “διακυβεύονται μεγάλα και σπουδαία”.
Η σύνδεση προβλέπεται να απαιτήσει το «απαράδεκτα μεγάλο», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Παπαναστασίου, ποσό των 53 εκ. ευρώ, μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων, από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα, μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου και από το Άκτιο έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου.
Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται από το 1999 και το οποίο, περιέργως σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου, θα έχει φορέα υλοποίησης το υπουργείο αν και τα χρήματα προέρχονται από τον Άξονα Προτεραιότητας 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-20120». Το πόσο που θα διατεθεί μάλιστα θα αφορά περισσότερο από το 1/3 του εν λόγω προγράμματος (131 εκατ.ευρώ).
Ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε πως πρόκειται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο -όπως το έχει περιγράψει η ΠΔΕ- αλλά το οποίο αφορά άλλες περιοχές και ειδικά τη Λευκάδα. Όχι μόνο περιλαμβάνει , όπως είπε, παράλληλα έργα ακόμη και υδροδότησης για την πόλη της Λευκάδας αλλά ακόμη και η περιγραφή του έργου είναι «Κατασκευή-αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Άκτιο-Δυτικός Άξονας». Επεσήμανε, δε, ότι οι περιοχές που θα ευνοηθούν από το έργο θα είναι – πλην της Λευκάδας- η Πρέβεζα, η Πάργα και η Ηγουμενίτσα την στιγμή που το αεροδρόμιο Ακτίο ήδη αναφέρεται ως «αεροδρόμιο Πρέβεζας».
Ο δήμαρχος Αγρινίου αναρωτήθηκε με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ γιατί δεν έχει προτεραιότητα το Πλατυγιάλι(«μήπως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει;», αναρωτήθηκε), τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, η σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ιόνια, οι δρόμοι στον Βάλτο ή η σύνδεση της Ναυπάκτου με το Θέρμο.
Σε ό, τι αφορά το Αγρίνιο εξήγησε πως για όλα τα ασφαλτικά έργα στο δρόμο  Κεφαλόβρυσο- Αγρίνιο-Κουβαράς απαιτούνται 14 εκατομμύρια, ενώ μια προκοστολόγηση του έργου για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό έδειξε ότι απαιτούνται 72,4 εκατομμύρια για διπλή οδό ανά κατεύθυνση και new jersey στο μέσον.
«Βρήκα χθες τον Περιφερειάρχη στις Παπαδάτες και του ζήτησα να πάρει πίσω το έργο», τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, ο οποίος εξήγησε πώς δεν έχει αντίρρηση με το να γίνει το έργο όμως 53 εκ. ευρώ από χρήματα της Περιφέρειας είναι πάρα πολλά την στιγμή που πάνε πίσω άλλες μεγάλες προτεραιότητες. «Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος πρέπει να πούμε ότι αυτό το έργο είναι ίσο με τις ΒΑΑ Πάτρας και Αγρινίου μαζί», επεσήμανε ο δήμαρχος Αγρινίου.
Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα, θα πρέπει να τεθεί θέμα και να παρθεί πίσω η απόφαση για το συγκεκριμένο έργο. Ενώ και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε, όπως ανέφερε «να γίνουμε μια γροθιά και να ζητήσουμε τα έργα που αξιολογούνται από τα υπουργεία ως σημαντικά να γίνονται από εθνικούς πόρους».
Ο δήμαρχος Αγρινίου, πάντως, εξήγησε πως δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό θέμα με τον Περιφερειάρχη αφού ,όπως τόνισε, «στην δεύτερη θητεία του είναι καλύτερος από την πρώτη» ενώ και η σχέση τους παραμένει εξαιρετική, απλώς με επιμέρους πολιτικές διαφωνίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

12 Σχόλια

 1. Μάιος Καίσαρ

  Δήμαρχε.Πρόσεχε μην πάρει τίποτε άλλο πίσω ο Κατσιφάρας και τρέχεις.
  Τουφεκιές με άσφαιρα και άρες μάρες κουκουνάρες.
  Έκτακτη συνέντευξη τύπου για να γίνουν υποδείξεις στην περιφέρεια.
  Επικοινωνιακό τρυκ παλαιάς κοπής και άκρως αποτυχημένο.
  Είστε σε ελεύθερη πτώση. Τραβήξτε το κορδονάκι όσο είναι καιρός γιατί ο γδούπος θα ακουστεί μέχρι το Άκτιο.
  Περαστικά.
  Από το γραφείο τύπου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

 2. vasileios

  ας ησουν μαγκας να τα προλαβεις……. παντα τελευταιοι ειμαστε…..ολο φρου φρου κι αρωματα ρε……

 3. Μάιος Καίσαρ

  Για αρχή θα προτείνω να μη μιλάνε για αλεξίπτωτα το Ι3 και ο λόχος διοικήσεως.
  Συνεχίζω με τον έτερο (χρόνια πολλά Κώστα) που έκανε γραφική επανεμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Μάλλον τώρα πήρε άδεια.
  Παληκάρια θα σας πω μόνο αυτό.
  Από το γεγονός πως η δημοτική αρχή έχει εσάς για να την υποστηρίζετε στα social media μπορεί ο κόσμος να συμπεράνει πολλά.
  Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του εορταζόμενου προς το πρόσωπο του Καίσαρα, το γραφείο τύπου της αυτοκρατορίας θα του απαντήσει όταν θα κλαίει και θα παρηγορεί τους πραγματικούς ανίδεους και βλάκες.
  ΒΑΑ-Βάι βάι βάι, bye bye ΕΣΠΑ money, bye bye…………………………………….
  Απο το γραφείο τύπου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

 4. PANE-6

  ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

 5. ΔΗΜΉΤΡΗΣ

  Εκείνη η μελέτη της ΔΕΥΑΑ που κατατέθηκε;
  Τι έγινε με την ΕΔΕ;

 6. Για το θεαθηναι....

  Αυτά δεν είχαν υπογραφεί πριν από καιρό???????
  Δήμαρχε τώρα το θυμήθηκες?????
  Εσύ Δήμαρχε δεν έλεγες ότι ο Κατσιφάρας είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης??????
  Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα…..

 7. jem

  Καλά βρε Κατσιφάρα θα πάρεις το 12% των χρημάτων τουΠΕΠ και θα τα ρίξεις σε ένα δρόμο; Τι παπαριές είναι αυτές; Πέραν αυτού ποιός σου είπε ότι τα λεφτά είναι δικά σου και μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις; Προσεχε μην φας κάνένα έλεγχο και μετά τρεχεις και δεν φτάνεις. Γιατί το π΄ραμμα μυρίζει.

 8. Μάιος Καίσαρ

  Ακη οδηγος σε τεθωρακισμενο ημουν. μαυροσκούφης.
  Κατι σφιχτες σαν εσένα τους είχαμε να βαράνε βαριοπούλα στις ερπύστριες όταν λυνονταν. Σε περίπτωση επιστράτευσης πάω στη Σάμο.
  Εσένα σε ποιο ΚΨΜ θα σε καλέσουν;
  Εδώ ο εκατόνταρχος Συμψηρής τα ανάλυσε όλα.
  http://www.agrinionews.gr/aktio-ine-etoloakarnia-pios-echi-logo-stous-dromous-apo-afto/
  Γνωρίζει σίγουρα περισσότερα αλλά δεν τα έγραψε ακόμα.
  Από τη Σύγκλητο.

 9. Ακης Ροδιτης

  Καισαράκο άσε, σε μένα μην το παίζεις μάχιμος! Το πολύ πολύ να έκανες σκοπιά στο Δοκίμι με τις σαγιονάρες, ως καλός ΠΑΣΟΚος που είσαι. Αν δεν ήσουν «ντακότα» θα ήξερες ότι δεν αποκαλύπτουμε και μάλιστα δημόσια (επειδή είσαι γνωστός) τα στοιχεία του φύλλου πορείας!

  Ο Συμψηρής σου αρέσει τώρα;;;

  Εδώ ο Χιλίαρχος Φαρμάκης στα εξηγεί καλύτερα: http://www.agrinionews.gr/n-farmakis-o-katsifaras-vazi-plati-stin-kyvernisi-gia-evnoitous-politikous-logous/

  #KOUTALA_YIOK

 10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΠΟΛΥ LARGE ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Η ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ’ ΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Η ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ! ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ……..

 11. LOREAL

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΜΑΤΙΑ Η ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ;

 12. ηθικες αξιες

  Well the mayor is well known. Or at least we learned it. And his time will come.
  You who eat like cockroaches. For parties and political values. You have no idea.
  You cut the tree and you lose the forest.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.