Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Παπαναστασίου: να σβηστούν τα πρακτικά…

Παπαναστασίου: να σβηστούν τα πρακτικά…

Εύλογες απορίες προκαλούν οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής και στο ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων, όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα Παπαναστασίου που έφθασε στο σημείο να ζητήσει να… σβηστούν τα πρακτικά με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Θυμίζουμε πως τελευταία δέσμευση φέρεται να υπήρξε κατά τη συνάντηση, αρχές Ιανουαρίου , του Σωματείου με το Κ. Καλαντζή κατά την διάρκεια της οποίας ειπώθηκε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα λυθεί το πρόβλημα .

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ωστόσο ειπώθηκαν πράγματα που δημιουργούν ερωτηματικά για το πως χειρίζεται το θέμα η δημοτική αρχή αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων .

Η συζήτηση προκλήθηκε όταν στο 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού η Χριστίνα Σταρακά ρώτησε το δήμαρχο για τις εξελίξεις επί του θέματος με τον τελευταίο να απαντάει « ότι είναι θέμα διοικητικό και δεν αφορά το δημοτικό συμβουλίου» . Η Χριστίνα Σταρακα επανήλθε τονίζοντας ότι θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου πρέπει να συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο .

Στην ίδια συζήτηση ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται γιατί δεν υπογράφει ο Επίτροπος . Σε ερώτηση της Χριστινας Σταρακα γιατί δεν προσβάλει νομικά την απόφαση αυτή ο Δήμος σε ανώτερο βαθμό, η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι αυτό δεν έγινε γιατί δεν το ήθελε ο Σύλλογος .

Ρωτήθηκε επίσης ο Δήμαρχος γιατί ενώ ήξερε ότι ο Επίτροπος δεν θα πλήρωνε τις υπερωρίες την ίδια στιγμή έδωσε εντολές στους υπαλλήλους για υπερωριακή απασχόληση .

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος , άγνωστο γιατί, ζήτησε στο τέλος «να μην γραφτεί τίποτα στα πρακτικά», με τον Σταύρο Καμμένο να υπογραμμίζει ότι πρέπει να «φαίνεται ότι εσείς ζητήσατε να σβηστούν τα πρακτικά».

Από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπως είναι φυσικό προκαλούνται απορίες με πρώτο το αίτημα για διαγραφή από τα πρακτικά, μια λογική που δεν ταιριάζει στην Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Γ.Παπαναστασίου ο Δήμος δεν προσέβαλε την απόφαση ακύρωσης των υπερωριών από τον Επίτροπο σε ανώτερο βαθμό γιατί δεν ήθελε ο Σύλλογος Εργαζομένων, πράγμα που δεν μπορεί να ισχύει διότι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον Σύλλογο γιατί δεν έγινε η συγκεκριμένη κίνηση. Ο λόγος πλέον στο Σύλλογο για να εξηγήσει ή να διαψεύσει.

Η απάντηση του δημάρχου άλλωστε ότι το θέμα των απλήρωτων υπερωριών δεν είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου θεωρείται εντελώς άστοχο και ανεξήγητο .

Ακόμη και αν είναι ζήτημα διοικητικό, όπως λέει ο δήμαρχος, πρέπει να βρει λύση, οι αιρετοί δεν είναι διακοσμητικοί.

Εν κατακλείδι, το θέμα αυτό τράβηξε πολύ και πρέπει η δημοτική αρχή να βρει λύση και να μιλήσει με κρυστάλλινο λόγο και όχι με μισόλογα .Το ίδιο προφανώς οφείλει να πράξει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ !!!!! CHRISTOS

  2. Παλαιός δημότης

    Να σταματήσουν οι λούφα υπερωρίες.

  3. Ανώνυμος

    @CHRISTOS έχεις γίνει ρόμπα όλη μέρα στο καφενείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.