Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Παπαναστασίου: «Αναζητείται λύση για το ιδιοκτησιακό των εργατικών κατοικιών», «βολές» σε Σταρακά

Παπαναστασίου: «Αναζητείται λύση για το ιδιοκτησιακό των εργατικών κατοικιών», «βολές» σε Σταρακά

Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου απαντά στις νέες καταγγελίες του Σύλλογου Κατοίκων Ενορίας Αγίου Αντωνίου Αγρινίου   ενώ βάλλει και κατά της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά με την οποία είχε αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση και η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση. 

Αναφέρει ο δήμαρχος Αγρινίου αναφορικά με το ζήτημα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Ρηγανά ότι ανήκουν στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (νυν ΟΑΕΔ) και αναζητείται λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Παράλληλα, εξαπολύει «βολές» προς τη Χριστίνα Σταρακά για την οποία και τονίζει ότι  «έχει πολλές φορές, πιαστεί αδιάβαστη για μεγάλα ζητήματα της πόλης. Δεν μπορεί να αγνοεί τις εξελίξεις που αφορούν τις Αποθήκες Παπαστράτου ή τα έργα της ΒΑΑ  ή να μην γνωρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πέντε λεπτά  κακής δημοσιότητας είναι η μοναδική προσφορά  στον τόπο σας;»

«Αναφορικά με συγκεκριμένα αιτήματα, κυρίως σε ό, τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους,  θα ήθελα να εξηγήσω, για μια ακόμη φορά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει  τις εργατικές κατοικίες.

Σύμφωνα με  ΦΕΚ του 1976, στον Γενικό Κανονισμό Συνιδιοκτητών Οικισμού, ορίζεται  με σαφήνεια ότι οι κοινόχρηστοι χώροι (πράσινο, πλατείες, πεζοδρόμια, οδοί , αίθουσες συγκεντρώσεως, παιδικές χαρές κτλ) των εργατικών κατοικιών ανήκουν στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (νυν ΟΑΕΔ). Σύμφωνα δε, με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, τη μέριμνα για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων έχει η Γενική Συνέλευση των επιμέρους διαχειριστών των εργατικών κατοικιών.

Προκύπτει  λοιπόν ότι ο Δήμος Αγρινίου, όπως και όλοι οι Δήμοι της Χώρας, προχωρά,  αποκλειστικά και μόνο,  σε παρεμβάσεις συντήρησης  από την αυτεπιστασία αν και δεν υποχρεούται καθώς δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας έχει προβεί σε μια σειρά εργασιών, συντηρήσεων και παρεμβάσεων.  Δυστυχώς δεν μπορούμε να εντάξουμε έργα  εντός των περιοχών αυτών γιατί δεν ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δήμο  Αγρινίου.

Στον αντίποδα εγκαλούμαστε γιατί δεν κάνουμε έργα εκεί που δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία. Πόσο λογικό μπορεί να ακούγεται αυτό το επιχείρημα ;

Επειδή όμως έχουμε  αντιληφθεί  το πρόβλημα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτ Ελλάδας,  αναζητούμε κάθε  νόμιμη λύση (τροποποίηση,  μετατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εργατικών κατοικιών, προγραμματική σύμβαση με ΟΑΕΔ) προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση έργων εντός των εργατικών κατοικιών.

Επιδίωξη και προτεραιότητα μου είναι να απαντάμε τα ερωτήματα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός είναι ο θεσμικός χώρος  αλλά, αν μου επιτρέπεται, και το σπίτι μας.

Προσωπικά, δεν θα τολμούσα ποτέ να χαρακτηρίσω το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατώτερο των περιστάσεων. Εάν το πίστευα αυτό,  δεν θα δεχόμουν να συμμετέχω.  Για την ακρίβεια πιστεύω ότι η απαξίωση έρχεται όταν κάποιος εκφράζεται προσβλητικά  για το θεσμό  που υπηρετεί.

Απορώ λοιπόν με το θράσος αιρετών οι οποίοι εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζουν τα θέματα που απασχολούν τον δήμο ή τα έργα που είναι σε εξέλιξη  και κατόπιν συνεδριάσεως  κουνούν το δάκτυλο παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας.

Αναρωτιέμαι αν , όλα αυτά, γίνονται για πέντε λεπτά  κακής δημοσιότητας; Αυτή είναι η μοναδική προσφορά  στον τόπο σας;

Η Δημοκρατία απαιτεί πρώτα απ΄ όλα γνώση. Η κ. Σταρακά έχει, πολλές φορές, πιαστεί «αδιάβαστη» για μεγάλα ζητήματα της πόλης.  Δεν μπορεί να αγνοεί τις εξελίξεις που αφορούν τις Αποθήκες Παπαστράτου ή τα έργα της ΒΑΑ  ή να μην γνωρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών.

Επειδή λοιπόν  κατηγορήθηκα, ελλείψει άλλης αντιπολίτευσης, για φραστική επίθεση δηλώνω ότι η μόνη επίθεση που  διαχρονικά φιλοδοξώ να κάνω είναι «επίθεση» μεθοδικότητας, αποτελεσματικότητα  και κυρίως σοβαρότητας. Θα σας προσκαλούσα σε μονομαχία  αλλά φοβούμαι ότι περιφέρεστε άοπλη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΛΙΛΑ ΠΑΟΥΖΕΛ

  Στις εργατικές το Αι Γιάννη δεν έχεις αρμοδιοτητα να κανείς έργα όπως λες,στα χωριά τι φταίει;Μήπως δεν έχεις και εκεί αρμοδιοτητα;Ποιος να έχει αρμοδιοτητα αραγε;Είσαι ικανός να μας πεις ότι εχει αρμοδιοτητα ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ επί ΧΟΥΝΤΑΣ…!!!

 2. Νίκος Παλια-ντζής

  Και τι τα θέλετε τα έργα στα χωρία; Αφού από το καιρό πουλήσατε τα πρόβατα αγοράσατε διαμέρισμα και μένετε Αγρίνιο.

 3. Monzo

  Καταλαβαίνω εν μέρη το μπέρδεμα με τα ιδιοκτησιακά, από την άλλη όμως είναι άδικο 5000 κόσμος να ζει σε μια υποβαθμισμένη περιοχή εδώ και χρόνια,παρατημένη από οποιαδήποτε μορφή καλλωπισμού η ανάπτυξης, και να βρίσκονται στην μέση χωρίς να φταίνε αντιμετωπίζοντας τους σαν πολίτες β κατηγορίας σε μια περιοχή από τις ποιο πολυσύχναστες από όλους τους δημότες, από τις ποιο πυκνοκατοικημένες, με υπέροχο φυσικό κάλος κοντά στην πόλη.
  Βρείτε λύση να διορθωθεί η κατάσταση ομηρίας τους απο το 1976 που έχει σταματήσει ο χρόνος εκεί.

 4. Ανώνυμος

  Μήπως πούλησες εσύ τα πρόβατα αδερφέ…εμεις τα έχουμε ακόμη τα προβατα στα χωριά, και της ελιές ,και τον κήπο μας…και είναι και η τσέπη μας γεμάτη…εσεις να προσέξετε για έχετε πιάσει όλοι της καφετέριες και κάθεστε όλοι μέρα, και σε λίγο θα φτάσει το στομάχι στα πλευρά από την πείνα, λογο
  τεμπελιάς…

 5. Νίκος Παλια-ντζής

  Ανώνυμε δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι έχεις πρόβατα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.