Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Παπαναστασίου: «κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου ο Παύλος Μοσχολιός»

Παπαναστασίου: «κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου ο Παύλος Μοσχολιός»


Ιδιαίτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου καθώς είναι η πρώτη που γίνεται μετά την παραίτηση του Παύλου Μοσχολιού από τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού του- που τυγχάνει να είναι η μείζων αντιπολίτευση του δήμου- αλλά και από τη θέση του συμβούλου.
Στη θέση του επικεφαλής τον διαδέχτηκε ο Χρήστος Κορδολαίμης ενώ την έδρα στο δημοτικό συμβούλιο κατέλαβε η κυρία Μαργαρίτα Σερπάνου. Ο κ. Κορδολαίμης εξήρε το έργο του πρώην δημάρχου.
Αξιοσημείωτη ωστόσο υπήρξε η παρέμβαση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου ο οποίος με την έναρξη της συνεδρίασης προέβη σε δήλωση τιμητική για τον απόντα πλέον Παύλο Μοσχολιό.
Χαρακτήρισε τον κ. Μοσχολιό «κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου» που «ακολούθησε τις αρχές του με πειθαρχία και μεθοδικότητα επ’ αγαθώ της κοινωνίας». «Μας χώρισαν πολλά αλλά μας ένωνε η διάθεση για προσφορά» τόνισε ο δήμαρχος Αγρινίου εκφράζοντας την ευχή η παραίτηση Μοσχολιού από το δημοτικό συμβούλιο να μην είναι και παραίτηση από την ενεργό δράση.

Aναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου:

«Είναι σημαντικό, οι κοινωνίες, να αναγνωρίζουν και να σέβονται διαχρονικά τις προσωπικότητες, οι οποίες με την παρουσία και το έργο τους, καθόρισαν τη λειτουργία και το μέλλον των πόλεων τους.
Ο Παύλος Μοσχολιός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου.
Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν δίνοντας του τον μέγιστο τίτλο του πρώτου πολίτη του Αγρινίου, εκλέγοντας τον δύο φορές Δήμαρχο της πόλης.
Στην μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις και είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί αλλά και να εφαρμόσει τις θέσεις και το πρόγραμμα του.
Ακολούθησε τις αρχές του με πειθαρχία και μεθοδικότητα και, όπως όλοι όσοι αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά, πάντα επ΄αγαθώ της κοινωνίας.
Με τον Παύλο Μοσχολιό γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε παράλληλη διαδρομή. Επαγγελματική και πολιτική. Στην πολύχρονη αυτή πορεία μας χώρισαν πολλά. Θέλω να πιστεύω όμως ότι μας ένωνε πάντα η διάθεση για προσφορά και η ισχυρή πεποίθηση ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας.
Μια κοινωνία που γνωρίζει να εκτιμά και να σέβεται, μια κοινωνία με μνήμη, είναι σίγουρα μια κοινωνία με μέλλον.
Εγώ, όπως και όλοι όσοι μετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε σεβασμό στην θεσμική ιδιότητα του Παύλου Μοσχολιού και του ευχόμαστε η παραίτηση από την θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να μη είναι ταυτόχρονα παραίτηση από την ενεργό δράση αλλά να συνεχίσει να συμβάλλει, με όποιον τρόπο επιλέξει, στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανδρέας Γκορογιας.

    Α ρε Παύλο τώρα που έφυγες όλοι αναγνωρίζουν το έργο σου!!!ευτυχώς είσαι πανέξυπνος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.