Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου: «Όταν πέσει το σκοτάδι τα πράγματα αγριεύουν», καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου: «Όταν πέσει το σκοτάδι τα πράγματα αγριεύουν», καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

«Όταν πέσει το σκοτάδι τα πράγματα αγριεύουν. Το μπροστινό και κυρίως το πιο απομονωμένο πίσω προαύλειο με τις πίσω αίθουσες γίνεται στέκι εξωσχολικών παραβατικών ατόμων, που δρουν νύχτα. Σπάζουν κλειδαριές, κεραμίδια, βανδαλίζουν, γράφουν και λερώνουν το χώρο και τις αίθουσες. Υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες για χρήση ουσιών, άλλωστε το διαπίστωσε και η Αστυνομία, που έφτασε πριν λίγες μέρες στο χώρο», καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου.

Σημειώνει μάλιστα ο Σύλλογος πως «η Διεύθυνση του σχολείου επανειλημμένα έχει απευθυνθεί σε κάθε υπεύθυνο φορέα. Εμείς ως Γονείς όμως δεν είδαμε να αλλάζει η κατάσταση, αλλά να χειροτερεύει. Τα παιδιά μας αφέθηκαν στη τύχη τους. Από τύχη δεν έχουμε ακόμα δυσάρεστα γεγονότα και αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Ειδικά σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο».

Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Αγρινίου, τον Εισαγγελέα, την Αστυνομία κλπ, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη του σχολείου.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αυτές τις ημέρες «είδαν» το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σχετικά με τους βανδα λισμούς σε αίθουσα του σχολείου.

Σε συνεχεία αυτών, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, που συστεγάζεται με το 5ο Δημοτικό Σχολείο καταγγέλουμε τα εξής:
«Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών-τριών του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου θέλουμε να ενημερώσουμε και να κοινοποιήσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αύλειους χώρους του Γυμνασίου.

1)Ο αύλειος χώρος (έμπροσθεν του κτιρίου), κατακλύζεται καθημερινά από τις 2.00 μ.μ. από ερασιτεχνικές ομάδες, παρέες ατόμων μικρών και μεγαλυτέρων, που είτε αθλούνται (εχει χαρακτηριστεί αθλητικός χώρος), είτε πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους. Πάνω από 300-400 άτομα την ημέρα μπαίνουν στο σχολείο,το οποίο είναι εκτεθειμένο από κάθε άποψη. Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων δεν σέβεται το χώρο αυτό. Πετούν σκουπίδια, σπάνε μπουκάλια, όταν δε αρχίζει να σουρουπώνει, τότε παραβατικά εξωσχολικά άτομα γράφουν συνθήματα, κάνουν φθορές, καταστρέφουν πόρτες, παράθυρα, ότι βρεθεί στο δρόμο τους.

2)Όταν πέσει το σκοτάδι τα πράγματα αγριεύουν. Το μπροστινό και κυρίως το πιο απομονωμένο πίσω προαύλειο με τις πίσω αίθουσες γίνεται στέκι εξωσχολικών παραβατικών ατόμων, που δρουν νύχτα. Σπάζουν κλειδαριές, κεραμίδια, βανδαλί ζουν, γράφουν και λερώνουν το χώρο και τις αίθουσες.

Υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες για χρήση ουσιών, άλλωστε το διαπίστωσε και η Αστυνομία, που έφτασε πριν λίγες μέρες στο χώρο.

Το πρωί οι καθαρίστριες και η Διεύθυνση του σχολείου αντικρύζουνε εικόνες, που μόνο σε σχολικό χώρο δεν παραπέμπουν. Αυτό μας λυπεί και μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Η Διεύθυνση του σχολείου επανειλημμένα έχει απευθυνθεί σε κάθε υπεύθυνο φορέα. Εμείς ως Γονείς όμως δεν είδαμε να αλλάζει η κατάσταση, αλλά να χειροτερεύει. Τα παιδιά μας αφέθηκαν στη τύχη τους. Από τύχη δεν έχουμε ακόμα δυσάρεστα γεγονότα και αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Ειδικά σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο.
Παρακαλούμε θερμότατα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Αγρινίου, τον Εισαγγελέα, την Αστυνομία κλπ, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη του σχολείου μας.

Επειδή «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» εμείς ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών είμαστε διατεθειμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα αυτά παντού και με όλους τους τρόπους. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή για τα έργα της, αλλά προέχει ΠΑΝΤΑ η ασφάλεια, η υγεία και η ηρεμία των παιδιών μας.

Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους φορείς να τηρήσουν τις υποσχέχεις τους που μας δόθηκαν στη συνάντησή μας την Πέμπτη στις δέκα (10) Δεκεμβρίου.-

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του
Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Δυστυχώς και προχθές όπως ενημερωθήκαμε εμείς οι γονείς πάλι κάνανε ζημιές στο δημοτικό σχολείο. Όπως είχε συμβεί και τη προηγούμενη εβδομάδα. Άς αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.Γιατί στι κάτω -κάτω όλες αυτές τις ζημιές εμείς τα πληρώνουμε στο τέλος.

  2. Νίκος Παλια-τζής

    Από τότε που ανέλαβε κυβέρνηση το κόμμα της αριστερής ΝΔ, των μπαχαλάκηδων, των ακροαριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων και του «ανθρωπιστικού ιδεώδους» της 17Ν, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τι να πει κανείς!

  3. Θάνος

    Παλιατζή άσε τα σάπια. Ξέρεις ποιος κυβερνά τη χώρα. Τα σφυροδρέπανα και τα αλφάδια. Κι όταν πέφτουν φάπες κλαίτε στους μεγαλοδικηγόρους. Άει τράβα τώρα στους 53 να σε μάθουν αριστερίλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.