Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Η εξέχουσα ιστορικός και συγγραφέας Mαρία Ευθυμίου στο Αγρίνιο

Θα μιλήσει για «τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά την διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του».

Η εξέχουσα ιστορικός και συγγραφέας  Mαρία Ευθυμίου θα βρεθεί στο Αγρίνιο την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019.

Θα είναι η ομιλήτρια της εναρκτήριας εκδήλωσης της  περιόδου  2019-2020 της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»  που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο και θέμα της ομιλίας θα είναι «τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά την διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του»

Η Μαρία Ευθυμίου είναι μια προσωπικότητα του ακαδημαϊκού κόσμου, καθηγήτρια ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διόλου τυχαίο μάλιστα που το όνομα της συμεριλαμβάνεται στα ρεπορτάζ πιθανών υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Η Ιστορία είναι ο κώδικάς μας, το στίγμα και ολόκληρη η ύπαρξή μας. Και μέσα από αυτήν ξανασυζητάμε το «τώρα» σε βάσεις βαθιές και ουσιαστικές. Γινόμαστε, δηλαδή, βαθύτεροι, ουσιαστικότεροι και δυνατότεροι. Γιατί η μεγαλύτερη επανάσταση είναι αυτή που συμβαίνει μέσα μας. Ως άνθρωποι αλλάζουμε και προχωράμε μόνο όταν αντιλαμβανόμαστε τι κάναμε λάθος.   Ο πλούτος κάθε ανθρώπου εδράζεται σε αυτό το νέο στοιχείο που εντυπώθηκε στον χαρακτήρα του μετά από μια ατυχία, ένα λάθος, μια ανατροπή ή μια καταστροφή. Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα της ανατροπής του κακού μας σκηνικού μέσα από τη γνώση της Ιστορίας μας και του εαυτού μας. Μακάρι!», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια σε συνέντευξη της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Η ιστορικός θα αναφερθεί γιά το πολιτισμό ιστορία τής ευρύτερης περιοχής, η θά αναφερθεί γενικός όπως κάνουν Αναφέρονται για άλλα που δέν αφορά τήν ευρύτερη περιοχή,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.