Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Παπαστράτεια ’81, Αγρίνιο: Ένα συλλεκτικό λογότυπο

Παπαστράτεια ’81, Αγρίνιο: Ένα συλλεκτικό λογότυπο

papastrateia1

Έμβλημα ντυμένο με εκφάνσεις της πόλης.

Ένα συλλεκτικό λογότυπο των μεγάλων γιορτών “Παπαστρατείων”  χρησιμοποιήθηκε σε έκθεση γραμματοσήμων της ίδιας διοργάνωσης. Τα “Παπαστράτεια” διοργανώνονταν στο Αγρίνιο έως τ0 1982 υπό την αιγίδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και του Δήμου Αγρινίου.

Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή των συμβόλων του. Η πάνω οριζόντια εικόνα αναπαριστά τον Άγιο Χριστόφορο, Πολιούχο της πόλης του Αγρινίου σε διάφορες σκηνές από την ζωή του. Η εικόνα πλαισιώνεται από δύο μικρότερες, αριστερά και δεξιά.Στην αριστερή ένα παιδί κοιτάζει με ενδιαφέρον το γραμματόσημο και δεξιά εκτίθεται ένα παλαιότερο της εποχής. Το λογότυπο κλείνει με την επιγραφή στα Αγγλικά και στα Ελληνικά “Παπαστράτεια 81, Αγρίνιο 20-6-1981.  Επισκιάζεται καλλιτεχνικά από τις αναπαραστάσεις αθλητών διαφόρων αγωνισμάτων του στίβου, που παραπέμπει στην διοργανώτρια Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (ΓΕΑ).

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το λογότυπο χρησιμοποιούνταν σε εκθεσιακό  κάδρο έκθεσης γραμματοσήμων της διοργάνωσης. Υπάρχει μάλιστα και η σχετική σφραγίδα. Η εκθεσιακή καρτέλα δημοπρατείται στο ebay.

papastrateia

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.