Κυριακή, Ιανουάριος 20, 2019

Η Παπαστράτειος Βιβλιοθήκη Αγρινίου στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου

papastrateios-vivliothiki-1

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κινηματογράφου «Παιδί & Κινηματογράφος»: Από τον καμβά στον φακό.. με το βλέμμα των παιδιών! Υπό την Αιγίδα Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος», που αφορά στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, με έμπνευση από τη Μοντέρνα Τέχνη.
Τέσσερις διάσημοι καλλιτέχνες των 19ου και 20ού αι., από τους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης, οι Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, αποτελούν τη βασική θεματική έμπνευσης για δημιουργία με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους. Στη συνέχεια καλούνται σε ομάδες, να γράψουν σενάριο, να εκφραστούν εικαστικά, να φωτογραφήσουν και να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο την τεχνική της κινούμενης εικόνας (animation).

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Υλοποίηση:
Ειρήνη Χαντζή-Εκπαιδευτικός

Συμμετοχή:
Η ομάδα των παιδιών αποτελείται από 5 μαθητές Δημοτικού (Μαρία-Ιωάννα Καραχρήστου, Παρασκευή Κουτσοκώστα, Δημήτρης Λανόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Περεπή).

Φορείς – συνδιοργανωτές:
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ
Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών
Ευγενίδειο Ίδρυμα
OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού
Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ

papastrateios-vivliothiki-2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.