Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Προτομή του Λόρδου Βύρωνα φιλοτέχνησε και πρόσφερε στο Δήμο Μεσολογγίου ο Βασίλης Παπασάικας

Προτομή του Λόρδου Βύρωνα φιλοτέχνησε και πρόσφερε στο Δήμο Μεσολογγίου ο Βασίλης Παπασάικας

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πινακοθήκη η τελετή παράδοσης και παραλαβής του έργου της προτομής του Λόρδου Βύρωνα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βασίλης Παπασάικας και προσέφερε στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου.

Τα αποκαλυπτήρια και η τοποθέτηση της προτομής έγιναν στην θεματική αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης που είναι αφιερωμένη στον ρομαντικό ποιητή.

Τον Βασίλη Παπασάικα ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος λέγοντας πως «…Ένα έργο τέχνης έρχεται να προστεθεί στο Μουσείο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Μια προσωπική έκφραση του συμπατριώτη μας Βασίλη Παπασάικα, ο οποίος εμπνέεται από την Ιστορία της Ιερής πόλης και τα πρόσωπά της…Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βασίλη Παπασάικα για την προσφορά του, που από σήμερα θα κοσμεί την Πινακοθήκη μας. Είναι μια προσφορά πολιτισμού, ευγένειας αλλά και συναισθημάτων τα οποία πάντα εξέφραζε με την τέχνη και το λόγο του.

Εύχομαι πάντα να είναι μια παραγωγική προσωπικότητα, να έχει δύναμη ψυχής και ν’ αποτυπώνει τα βαθύτερα αισθήματα που τρέφει γι αυτό τον τόπο σε κάθε ευκαιρία».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Αναστάσιος Σκαρμούτσος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, καθώς επίσης η Πρόεδρος Ροδάνθη Φλώρου και μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Καλά και ο Βύρων ας τών τιμήσουν, αλλά, δε βλέπω φόρο τιμής μνήμης για τούς Αιτωλούς γνήσιους έλληνες κλευταρματολους τίποτα, και βλέπω γιά άλλους, όπου έπρεπε η ιθαγενείς έλληνες Αιτωλοί Σαρακατσάνοι, που αυτή δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή πριν το 1821, μετέπειτα ήταν γιά άλλους, πώς αποφεύγουν τη πραγματικότητα για την ιστορία τούς και γιατί; Όλοι αυτή που χυσαν το αίμα τους γαι το πολιτισμό τους, τη χορό τους, το λαό τους, δε πρέπει αυτή να μνημονεύονται;

  2. Ανώνυμος

    ΜΕΓΑΛΗ ΄΄ΜΑΦΙΑ΄΄ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.