Είναι γνωστό πως η Ελλάδα ως προορισμός συνδυάζει τα πάντα. Βουνό και παραλία απέχουν σε πολλά σημεία ούτε μισή ώρα, και στο ενδιάμεσο, αμέτρητα σημεία φυσικού κάλλους και αξιοθέατα απογειώνουν την εμπειρία των διακοπών.
Κάτι λείπει όμως. Τι θα λέγατε για μία παραλία που συνδυάζει δύο ασύμβατα μέρη, τη θάλασσα με τη λίμνη. Για να μην ψάχνετε μάταια στον χάρτη, αυτό το σκηνικό θα βρείτε στη διάσημη Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας.
Αυτή η ιδιαίτερη παραλία που μοιάζει με μισοφέγγαρο από ψηλά, κρύβεται μέσα σε έναν κολπίσκο που βρέχεται και από τις δύο μεριές.
Η παραλία με τις δύο ακτές
Για κάποιους άλλους η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει και με πέταλο αλόγου, ή και το γράμμα Ω. Όπως και να’ χει, σε όλους φαίνεται σαν επίγειος «παράδεισος», που θα βρείτε ταξιδεύοντας προς τις ακτές του Ιονίου, βόρεια της Πύλου.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η θέση της, καθώς στέκει ως φυσικό «σύνορο» ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, με μόνο μία σειρά αμμόλοφων να τις χωρίζουν.
Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.