Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Παραμένει εκτός καλεντάρι ΣΕΓΑΣ τελικώς ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»

Διαφωνία Δήμου με ΣΕΓΑΣ ως προς το ποιος θα είναι κύριος διοργανωτής και θα εκδώσει την προκύρυξη. 

ημιμαραθώνιος Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μην δικαιωθούν οι προσδοκίες της δημοτικής Αρχής Αγρινίου για την αναβάθμιση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου «Μιχάλης Κούσης» που φέτος προγραμματίστηκε για το Φθινόπωρο σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια που διεξαγόταν κατά τους μήνες της άνοιξης.

Ο αγώνας τελικώς (για φέτος τουλάχιστον) δεν θα ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ αν και αρχικώς είχε συμφωνηθεί αυτό να συμβεί και ο Ημιμαραθώνιος να διεξαχθεί την 23η Σεπτεμβρίου. Ο ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί ως λαϊκός αγώνας δρόμου καθώς στις επαφές του δήμου Αγρινίου με τον ΣΕΓΑΣ δεν βρέθηκε η χρυσή τομή.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΓΑΣ απαίτησε η προκήρυξη του αγώνα να εκδοθεί από αθλητικό σωματείο της πόλης και όχι από τον Δήμο Αγρινίου όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή Αγρινίου από την οποία στο agrinionews.gr επισημαίνεται πως «ο Δήμος Αγρινίου ως εμπνευστής, διοργανωτής και μοναδικός χρηματοδότης του αγώνα αποφάσισε την διοργάνωση σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης και φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί κανονικά ο Ημιμαραθώνιος» .

Εξηγώντας τη στάση του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Τζελάτης αναφέρει στο agrinionews.gr: «Ο ΣΕΓΑΣ θέλει μία αγωνιστική προκήρυξη η οποία θα εκδίδεται από σωματείο του. Στις συνεννοήσεις που έγιναν ο Δήμος Αγρινίου δεν συμφώνησε και ζήτησε την προκήρυξη να την εκδώσει αυτός, γιατί βάζει και τα χρήματα. Ο ΣΕΓΑΣ δεν το δέχεται γιατί υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, όσον αφορά το πως στήνεται ένας αγώνας, στα οποία τον πρώτο λόγο θέλει να τον έχει ένας φορέας του. Είτε σωματείο, είτε η Ένωση Αθλητικών Σωματείων στην Πάτρα. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε την ευθύνη αν δεν έχουμε την αποκλειστική δικαιοδοσία στις αποφάσεις». Σύμφωνα με τον κ. Τζελάτη η τελική απόφαση έχει ληφθεί εδώ και περίπου ένα μήνα.

Το ζήτημα της χρονικής μετάθεσης στο φθινόπωρο της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο μετά από ερώτηση του Π.Μοσχολιού που υποστήριξε πως η αλλαγή ημερομηνίας θα υποβαθμίσει τον αγώνα. Από τον δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν.Γκρίζη είχε επισημανθεί πως η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την οικογένεια Κούση και τον ΣΕΓΑΣ με σκοπό την αναβάθμιση του. Εκτιμούσε εξάλλου η δημοτική αρχή πως τον Σεπτέμβριο ο αγώνας μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερους επισκέπτες καθώς την άνοιξη κάθε Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Εκκρεμούσαν ωστόσο οι τελικές συζητήσεις με τον ΣΕΓΑΣ που- όπως προέκυψε- δεν οδήγησαν σε συμφωνία.

Όπως και να έχει βασικό ζητούμενο είναι η αναβάθμιση του αγώνα που γίνεται στη μνήμη του σπουδαίου Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται βήματα αλλά είναι προφανές πως οι παλινωδίες δεν βοηθούν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.