Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2019

Παραμένουν υπό κατάληψη φοιτητών το δημαρχείο και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο


Οι προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας έχουν προκαλέσει αναβρασμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου με τους φοιτητές να έχουν ξεκινήσει νέο γύρο
κινητοποιήσεων προβάλλοντας και τα διαχρονικά τους αιτήματα που κατά κανόνα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
Και τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα τελούν υπό κατάληψη αυτές τις ημέρες ωστόσο οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων το πρωί σήμερα κατέλαβαν το δημαρχείο ενώ . Από την πλευρά τους οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) προέβησαν σε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.
Οι φοιτητές του ΔΕΑΠΤ προτάσσουν ως αίτημα τη συγχώνευση με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών και κατά συνέπεια τη μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα.
Οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ υποστηρίζουν πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους ενώ προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του Τμήματος σε « Μηχανικών Περιβάλλοντος» και άλλες διεκδικήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα ακαδημαϊκά ζητήματα.
Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών αντιδρούν στις πληροφορίες στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος στη Ηλεία και σε «συγχώνευση του με κίνδυνο να αλλάξει η φύσητου». «Όλον αυτόν το καιρό, κανένας δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει τον φοιτητικό σύλλογο για το ίδιο του το μέλλον», αναφέρουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης

    Το δεαπτ που οι ιδιοι εδω και χρονια θελουν να μεταφερθει Πάτρα με ξεπερνά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.