Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Παράνομη αλιεία και σαρδέλας στον Αμβρακικό Κόλπο

Παράνομη αλιεία και σαρδέλας στον Αμβρακικό Κόλπο

Σε έξαρση παραμένει η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό με τις αρχές ωστόσο να καταπολεμούν το φαινόμενο. Σε νέους ελέγχους στην Πρέβεζα εντοπίστηκε η πώληση σαρδέλας μικρότερου του επιτρεπόμενου μεγέθους. Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων Υπηρεσίας μας και έλεγχο σε τρία (03) επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, εντοπίσθηκαν κατά τις πρωινές ώρες της 31-07-2019στον προβλήτα της παραλιακής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα στον καθορισθέντα χώρο πώλησης νωπών αλιευμάτων στο λιμένα Πρέβεζας δύο (02) επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη τα οποία είχαν αλιεύσει, διατηρούσαν επί του σκάφους, εξέθεταν, προσέφεραν για πώληση και πωλούσαν ιχθύες του είδους «σαρδέλα» (Sardinapilchardus) οι οποίοι ήταν μικρότεροι από το ελάχιστο μέγεθος(11 cmή 55 άτομα ανά kg) που ορίζεται στο παράρτημα ΙΙΙ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥτης 21ης ∆εκεµβρίου 2006 σχετικά µε μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιµη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Υπολειπόμενο αλίευμα κατασχέθηκε από Υπηρεσία μας και σε κυβερνήτες ανωτέρω σκαφών επιβλήθηκαν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.