Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Παρασκηνιακές συγκρούσεις για την έδρα της υπό ίδρυση Γεωπονικής Σχολής

Παρασκηνιακές συγκρούσεις για την έδρα της υπό ίδρυση Γεωπονικής Σχολής

Από αναβολή σε αναβολή μετατίθενται οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, ζήτημα που αφορά ευθέως την Αιτωλοακαρνανία που φιλοξενεί πανεπιστημιακά τμήματα (το Αγρίνιο) και του ΤΕΙ (Μεσολόγγι και Αντίρριο).
την επόμενη εβδομάδα πάντως οι κυβερνητικές προθέσεις θα ξεκαθαρίσουν με τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως η εξαγγελία για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία θα υλοποιηθεί, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως το τελικό ισοζύγιο θα είναι θετικό. Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν ότι γίνει γνωστό όλο το πλαίσιο της πρότασης,
Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας το Αγρίνιο θα φιλοξενεί τρία τμήματα της γεωπονικής σχολής και τρία το Μεσολόγγι. Ουσιαστικά το Αγρίνιο θα παραμείνει με τρία τμήματα, όπως και σήμερα, καθώς θα μεταφερθούν στην πάτρα δύο από τα υπάρχοντα και θα έρθουν δύο νέα.
Ωστόσο εκεί που δεν συγκλίνουν οι πληροφορίες είναι στο που θα είναι η έδρα της σχολής και σε αυτό το μέτωπο καταγράφονται έντονες παρασκηνιακές και πολιτικές διεργασίες.
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Μεσολογγίου δίνουν μάχη ώστε να εδρεύσει στην πόλη τους η έδρα της κοσμητείας ενώ κομβική είναι η παρουσία στο υπουργείου του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου που σκοπεύει (ακόμη άραγε;) να είναι υποψήφιος δήμαρχος της ιεράς πόλεως και έχει παρουσιάσει την υπόθεση και σαν «προσωπικό στοίχημα» του. Οι Μεσολογγίτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Αιχμή, για να πάρουν την έδρα επικαλούνται τη γειτνίασης με το πανεπιστήμιο Πατρών και τις υποδομές που διαθέτει το οργανωμένο campus του ΤΕΙ.
Για το ζήτημα της έδρας καταγράφονται και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοοκαρνανίας με τον υπουργό Παιδείας να φέρεται ακόμη αναποφάσιστος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. διονυσης

  Αν δεν ερθει η εδρα Αγρινιο ουτε την ψηφο σας δε θα βρειτε στην καλπη εδω

 2. Teste matte

  Κανονίστε όλοι σας όλων των κομμάτων η έδρα να μην έρθει στο Αγρίνιο την πόλη των 100.000 χιλιάδων. Ο εμπορικός σύλλογος που είναι?Το επιμελητήριο τι κάνει?Ο δήμαρχος οι βουλευτές οι υποψήφιοι δήμαρχοι,περιφεριαρχες?Αν χάσουμε σαν πόλη έστω και αυτό το ελάχιστο με τι μούτρα θα ζητήσετε ψήφο?

 3. Ανώνυμος

  Ο μίσος+ πληθυσμός του νομού είναι στο Αγρίνιο. Εάν υπάρξει εν τέλει τελική πρόταση για 3 σχολές εδώ κ 3 Μεσολόγγι, μαυρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλό. Τόσες δεκαετίες αδικίας μπορείτε να τις διορθώσετε φέτος. Δεν ανεχόμαστε οι Αγρινιώτες ίδιες σχολές με την κωμόπολη του Μεσολογγίου. Τέλος.

 4. βατ

  Πάλι καλά που έχει μείνει ο παναιτωλικός. Δεν έχει σημασία πόσες και τι σχολές θα έρθουν αλλά το πόσο ενδιαφέρονται οι φορείς της πόλης να στηρίξουν και να αναδείξουν μια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.