Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Καταγγελία Καραπάνου: Αξιοποιήσιμο δημοτικό υλικό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Μεσολόγγι

Καταγγελία Καραπάνου: Αξιοποιήσιμο δημοτικό υλικό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Μεσολόγγι

H  παράταξη “Δήμος για τα παιδιά μας” του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου έδωσε στην δημοσιότητα καταγγελία για μεταφορά δημοσίου υλικού σε χώρο ιδιωτικής επιχείρησης.

Αναφέρει πως πρόκειται για κυβόλιθους, που αποξηλώθηκαν για την εκτέλεση έργου στην οδο Κύπρου στο Μεσολόγγι και που, όπως επισημαίνεται, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή έργων σε κοινότητες του δήμου, όπως σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ.

Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος θέτει  εξάλλου μια σειρά από ερωτήματα παραθέτοντας και φωτογραφικό υλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Όλοι γνωρίζουμε το έργο αναβάθμισης της οδού Κύπρου, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, με προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Στο έργο αυτό παρατηρήθηκε, τις τελευταίες μέρες, μεταφορά παλιών υλικών (κυβόλιθων) που αποξηλώθηκαν από την προηγούμενη οδοποιία, τα οποία ήταν σε άριστη κατάσταση. Τα υλικά αυτά μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Αγίου Θωμά Μεσολογγίου και σε ιδιωτικό χώρο, όπου είναι σε εξέλιξη η κατασκευή νέας επιχείρησης που αφορά μεταποίηση (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν).

Δεδομένου ότι η μεταφορά αυτή αφορούσε εξαιρετικά μεγάλο όγκο χρήσιμων – κατά τα άλλα – υλικών (αφού εκτιμάται σε τουλάχιστον, δέκα (10) φορτία τριαξονικών φορτηγών), απευθύνθηκα στον κ. Λύρο όπως και στον κ. Διαμαντόπουλο με ερώτημα σχετικά με τη σκοπιμότητα αυτής της μεταφοράς σε ιδιωτικό χώρο. Παράλληλα, με αφορμή το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσα στα πρακτικά το σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπως και το αντίστοιχο ΦΕΚ, το οποίο προβλέπει τη διαδικασία απομάκρυνσης αποσυρθέντων υλικών από δρόμους, πεζοδρόμια, αλλά και άλλα έργα, γενικότερα.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν κατηγορηματική, πως δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα και ότι την επομένη το πρωί θα προχωρούσαν σε μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή από δημοτικό έργο.

Μήπως, τελικά, κύριοι της Δημοτικής Αρχής προχωρώντας σε μήνυση στραφείτε κατά γνωστών;

Επισημαίνω ότι τα υλικά που απομακρύνθηκαν είναι σε άριστη κατάσταση και θα μπορούσαν, κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή πλατειών, πεζοδρομίων κ.λ.π. σε τοπικές κοινότητες του δήμου μας, με εξοικονόμηση εκατοντάδων ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες δράσεις.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται σε μας και στους δημότες είναι αυτονόητα:

– Ποιος έδωσε την εντολή μεταφοράς των συγκεκριμένων υλικών;

– Ποιος μετέφερε τα υλικά αυτά στο συγκεκριμένο χώρο;

– Ποιος εποπτεύει το συγκεκριμένο έργο;

– Γιατί μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό χώρο επιχειρηματία και όχι σε δημόσιο χώρο εναπόθεσης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία;

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Άλλωστε, η τοπική κοινωνία του Αγίου Θωμά όπως και του Μεσολογγίου γνωρίζει καλά, αφού είμαστε μικρό μέρος, ενώ υπάρχει και το επίμαχο φωτογραφικό υλικό.”

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Από τον ιδιωτικό χώρο επιχειρηματία:

Από το εργοτάξιο στην οδό Κύπρου στο Μεσολόγγι

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.