Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Παράταξη Κασόλα: Χωρίς τη «Δεδηλωμένη» η διοίκηση του Δήμου Θέρμου

Παράταξη Κασόλα: Χωρίς τη «Δεδηλωμένη» η διοίκηση του Δήμου Θέρμου

Στους λόγους που καταψήφισε τον προϋπολογισμό του δήμου Θέρμου αναφέρεται σε ανακοίνωση της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κασόλα.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για κινδυνολογία από πλευράς του δημάρχου κ. Κωνσταντάρα «όταν μιλά για απλήρωτους εργαζομένους του Δήμου», επισημαίνοντας πως «εκτός από την ψυχραιμία του, έχει χάσει και την δεδηλωμένη».

Με την ανακοίνωσή o συνδυασμός “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου”, παραθέτει και video με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θέρμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Το σημαντικότερο εργαλείο άσκησης Πολιτικής σε κάθε Δήμο είναι ο Προϋπολογισμός του. Στις 11 Ιανουαρίου 2019 και σε Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμου συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019. Μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας συζήτησής του ο Προϋπολογισμός  2019,   καταψηφίστηκε.

Συγκεκριμένα: καταψήφισαν οι πέντε (5) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τρεις (3) Ανεξάρτητοι, οι δύο (2) διαγραφέντες της Πλειοψηφίας και ο ένας (1) της Ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Υπερψήφισαν οι εννέα (9) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και μία (1) Ανεξάρτητη δημοτική Σύμβουλος.

Ο Συνδυασμός μας καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2019 ακολουθώντας την διαδικασία που προβλέπεται από την σχετική  νομοθεσία (Ν.4270/2014 κ.α.) κι έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον όλων των πολιτών μας.

Οι λόγοι καταψήφισής του, όπως αυτοί διατυπώθηκαν από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα Θεόδωρο, ήταν οι εξής:

Δεν προβλέπεται έργο αποχέτευσης και ύδρευσης για το νέο Λύκειο Θέρμου, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία του.

Δεν προβλέπεται έργο που έχει σχέση με την ασφάλεια των πολιτών του Δήμου, όπως είναι η δημιουργία κόμβου έξω από το αστυνομικό τμήμα του Θέρμου, με αποτέλεσμα αυτοί που κατευθύνονται από το κέντρο του Θέρμου προς το σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ να παρανομούν και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθότι εκεί υπάρχει διασταύρωση. Σημειώνουμε ότι αυτό το θέμα τέθηκε επανειλημμένα από τον Συνδυασμό μας σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπάρχει μεγάλο ποσό ανείσπρακτων τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι ανταποδοτικά.

Διατίθεται υπερβολικό ποσό για οικοδομικά υλικά και σκυρόδεμα, τα οποία έχουν μελέτες για συντηρήσεις, ενώ κατά κύριο λόγο γίνονται έργα χωρίς ο δήμος Θέρμου να μπορεί να κάνει έργα με αυτεπιστασία (τσιμεντοστρώσεις, τοιχία, κ.λπ.) μιας και δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία.

Υπάρχουν τρεις αναθέσεις για μηχανήματα έργων, ενώ ως γνωστόν γίνεται μια εργολαβία μίσθωσης μηχανημάτων.

Υπάρχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις και συγχρόνως υπερβολική καθυστέρηση έργων που χρηματοδοτούνται από την ΣΑΤΑ παλαιότερων ετών 2016-2017-2018.

Υπάρχει ποσό για μελέτες χωρίς αυτές να είναι προσδιορισμένες, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η ωριμότητα έργων που απαιτούνται για τον Δήμο και να έχουν χαθεί μέχρι σήμερα οι περισσότερες προκηρύξεις τις Περιφέρειας που χρηματοδοτούνται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Στην κινδυνολογία που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Δήμαρχο,  σε μια ύστατη προσπάθεια υπερψήφισης του προϋπολογισμού – ότι θα μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Δήμου και οι επαγγελματίες – απαντάμε ότι:

στη δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε στεγανά, ούτε αδιέξοδα  και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ΜΗ πληρωμής των υπαλλήλων του Δήμου, κ.λ.π.

Εξάλλου, τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ελέγχει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πάνω από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) υπάρχει & το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κι ενώ απ΄ τη μια ο κ. Δήμαρχος ζητούσε συναίνεση για την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, απ΄ την άλλη χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις στη δευτερολογία του όπως: «…..απευθύνομαι στην Ελάσσονα αντιπολίτευση, κ. Τριανταφυλλάκη,  έχετε μια ευθύνη ή συμπλέετε με όλη αυτή την Ομάδα καταστροφής του Δήμου, ή τους  κόβετε το δρόμο να λειτουργήσει ο Δήμος……… σας καλώ κ. Τριανταφυλλάκη να μην συμπλέετε  με όλη αυτή την  Ομάδα η οποία συνεδριάζει στα ΚΑΤΑΓΩΙΑ κάθε βράδυ μόνο και μόνο να ανατινάξουν τον Δήμο……..».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μη παίρνοντας θέση για τα παραπάνω λεγόμενα  του Δημάρχου  και κατά παράβαση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα του άρθρου 9, δεν προστάτεψε τους Δημοτικούς Συμβούλους ως ώφειλε, διακόπτοντας τον ομιλητή και ζητώντας του να ανακαλέσει τους  βαρύτατους  χαρακτηρισμούς (όπως: Ομάδα καταστροφής του Δήμου,…  μην συμπλέετε  με όλη αυτή την  Ομάδα η οποία συνεδριάζει στα ΚΑΤΑΓΩΪΑ κάθε βράδυ μόνο και μόνο να ανατινάξουν τον Δήμο……), αλλά άφησε τον κ. Δήμαρχο να συνεχίζει, παρά τις εκκλήσεις ορισμένων δημοτικών Συμβούλων και του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι  αυτή την τουλάχιστον ανεξήγητη πρακτική του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που πέραν αυτών παρεμπόδισε και τον επιχειρηθέντα αντίλογο, διαμαρτυρήθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της συζήτησης του δευτέρου  θέματος  της Ημερήσιας διάταξης και μη βρίσκοντας κατανόηση, δήλωσε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΈΡΜΟΥ αποχωρούν. Τους σοβαρότατους λόγους αποχώρησης συμμερίστηκαν κι άλλοι ανεξάρτητοι και διαγραμμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που επίσης αποχώρησαν και αυτοί.

Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Γίνεται φανερό ότι από  όσα  διαδραματίστηκαν στην Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του 2019, ότι ο κ. Δήμαρχος, έχει χάσει όχι μόνο την ψυχραιμία του, αλλά και  τη δεδηλωμένη για την περαιτέρω λειτουργία του Δήμου.

«Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!!» .

Και επειδή,

P η Αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει μόνο πέντε (5) δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 21,

Pκαι ο γιαλός δεν είναι στραβός,

μάλλον ο κ. Δήμαρχος στραβά αρμενίζει το καράβι του Δήμου.

Ας το κατανοήσουν αυτό όλοι οι Πολίτες του Δήμου Θέρμου !!!

14 Ιανουαρίου 2019

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας:

Νίκος Σαγώνας Τηλεφ. Επικοινωνίας 6974 488 529

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.