Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Παρατείνεται η NAVTEX της Τουρκίας για το Oruc Reis

Παρατείνεται η NAVTEX της Τουρκίας για το Oruc Reis

Η NAVTEX που προανήγγειλε η Τουρκία θα γίνει το διάστημα 1 με 2 Σεπτεμβρίου

Νέα NAVTEX ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου η Τουρκία, για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1 – 2 Σεπτεμβρίου. Σχετικά με τη νέα Navtex που εκδόθηκε την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε ότι είναι διαφορετική και δεν συνδέεται με τις έρευνες του Oruc Reis. Αφορά στην εκπαίδευση με πραγματικά πυρά των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή της Αλεξανδρέττας. Όπως σημείωσε, «όσο ο υπουργός Ενέργειας συνεχίζει το έργο του στην ανατολική Μεσόγειο, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των δραστηριοτήτων μας εκεί».

Νωρίτερα η Γενί Σαφάκ προανήγγειλε επέκταση της NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο. Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ερευνητικό πλοίο δεν θα επιστρέψει απόψε σε κάποιο τουρκικό λιμάνι, μετά τη λήξη της Navtex, κι ότι οι ερευνητικές του δραστηριότητες θα επεκταθούν με νέα Navtex, που θα εκδοθεί, μέχρι εκεί που τελειώνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου.

«Η προθεσμία που ορίστηκε για τις δραστηριότητες του πρώτου σταδίου των ερευνών του Oruc Reis στην περιοχή λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Ωστόσο, το Oruc Reis αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει σε λιμάνι», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου μετά την έκδοση της Navtex της Ελλάδας για άσκηση στην ίδια περιοχή: «Επέκτεινα τη Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αποτελεί κόμμα ή τελεία; Επιτρέψτε μου να βάλω κόμμα προς το παρόν», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.