Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Παρέλαβε το Υγείας ο Κικίλιας απόντος του Πολάκη

Παρέλαβε το Υγείας ο Κικίλιας απόντος του Πολάκη
Ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Υγείας από τον Ανδρέα Ξανθό στον Βασίλη Κικίλια.  

Ο απερχόμενος υπουργός δεν είχε στο πλευρό του τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, παρά τις παραινέσεις του Αλέξη Τσίπρα ώστε όλοι οι υπουργοί να δώσουν το «παρών» στις τελετές παράδοσης-παραλαβής, δεν πήγε στην τελετή.«Θα αναδείξουμε τους ήρωες της δημόσιας υγείας τα μικρά και τα καθημερινά προβλήματα» είπε αρχικά ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Στη σύντομη ομιλία του εστίασε στην ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα ξεκινήσει από τα μικρά και καθημερινά από τις γάζες και τα υλικά που λείπουν από το ΕΣΥ. Παράλληλα έθεσε ως προτεραιότητα την ανθρωποκεντρική πολιτική.

παράδοση υπ. υγείας ethnos.gr

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Ανδρέας Ξανθός δήλωσε πως «διαχειριστήκαμε μια πολυετή θητεία και αυτό βοήθησε να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των προβλημάτων και να οργανωθεί μια παρέμβαση. Εχει διασφαλιστεί η μέγιστη προτεραιότητα που ήταν να έχουν ένα σύστημα όρθιο, λειτουργικό και κυρίως προσβάσιμο σε όλους. Προφανώς, με πολλά προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες που χρειάζεται η νέα ηγεσία να δει τις δυσκολίες.

παράδοση υπ. υγείας ethnos.gr

Είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε σε περίοδο κρίσης και λιτότητας να διασφαλίσουμε την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης. Παρά τα όσα μπορεί κάνεις να πει ως λάθη και προβλήματα το μείζον είναι αυτό. Ότι ο πολίτης έχει ένα δημόσιο σύστημα με πρόσβαση».

www.ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.