Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παρέμβαση Αντωνόπουλου με μήνυμα για τον Πατρό- Κοσμά

Παρέμβαση Αντωνόπουλου με μήνυμα για τον Πατρό- Κοσμά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κορυφώνονται αύριο(Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016) στο Θέρμο οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Ο πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αντωνόπουλος  παρεμβαίνει σε μήνυμά του (προφανώς και για τον ιδιαίτερο λόγο πως κατάγεται από την περιοχή του Θέρμου) και τονίζει ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αγίου Κοσμά, εκτός των άλλων , αποτελεί ευκαιρία αναζήτησης της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης , κάτι που δίδαξε ο Πατρο – Κοσμάς.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αντωνόπουλου έχει ως εξής:
“Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο ιεραπόστολος των Βαλκανίων. Ο κατά το λαό μας Πατροκοσμάς, μια από τις πλέον σημαντικές εθνικές μορφές της νεώτερης Ελλάδας. Μια φωτισμένη προσωπικότητα με βαθειά ιστορική και παιδαγωγική συνείδηση, που αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση των γραμμάτων και της παιδείας, στην προστασία των παιδιών και την εξύψωση του ρόλου της σκλαβωμένης ελληνίδας, στη διάσωση της ορθόδοξης πίστης και στην προετοιμασία του γένους για το δύσβατο δρόμο προς την παλιγγενεσία της ελευθερίας του. Με συμπληρωμένα τα 300 χρόνια από τη γέννηση του, ο τόπος του το Θέρμο, η Αιτωλοακαρνανία, η Ελλάδα μας, γιορτάζει, τιμά την μνήμη του και στοχάζεται εμπνεόμενη από το έργο και την ίδια του τη ζωή. Σε μια δύσκολη στροφή της ιστορίας της πατρίδας μας, η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Θέρμο, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε να αναζητήσουμε την αναγκαία εθνική συνεννόηση, ικανή να μας οδηγήσει στο μονοπάτι εξόδου από την κρίση και τις αρνητικές της συνέπειες που βιώνουμε τα τελευταία έξι χρόνια. “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.