Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 26 κρούσματα στο γηροκομείο στα Γιάννενα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 26 κρούσματα στο γηροκομείο στα Γιάννενα

Στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστούν αφενός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το συγκεκριμένο Κέντρο Φροντίδας και αφετέρου η τήρηση των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η «υγειονομική βόμβα» που έκρυβε ο οίκος ευγηρίας στα Γιάννενα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε η 6η ΥΠΕ για το γηροκομείο όπου επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστούν αφενός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το συγκεκριμένο Κέντρο Φροντίδας και αφετέρου η τήρηση των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Οίκο Ευγηρίας ανέρχονται σε 26 με ορισμένους να έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Φιλιατών, Άρτας και Πρέβεζας αφού πρώτα έχει εκτιμάται η κατάστασή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλοι είναι κατάκοιτοι και η κατάστασή τους μετά την λοίμωξη επιδεινώνεται.

Ήδη βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και των Φιλιατών.

Περιθώρια νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν καθώς οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών με 55 συνολικά κλίνες είναι γεμάτες.

Οι διαδικασίες για τέταρτη Μονάδα επισπεύδονται ενώ το Νοσοκομείο Χατζηκώστα διαθέτει άμεσα τέσσερις κλίνες για νοσηλεία περιστατικών και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία 24 κλίνες στους χώρους του Πολυδύναμου.

sdna.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.