Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στο δημοτικό συμβούλιο για σχολικές καθαρίστριες και τροχονόμους

Μετά από παρέμβαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου συζητήθηκε, προ ημερησίας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου το θέμα σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν, εν μέσω πανδημίας , για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. , δια της αντιπροσωπείας του, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα των προσλήψεων στο προσωπικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες , που η κυβέρνηση μετέθεσε την ευθύνη στους δήμους.

Διατύπωσε τη θέση του ότι όλοι οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν πρέπει να είναι με πλήρες ωράριο , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Κάλεσε «να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και έθεσε το θέμα για τον αριθμό των προσλήψεων σημειώνοντας πως για το Αγρίνιο είναι 51 με πλήρες και 57 με μειωμένο ωράριο που δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών ενώ χρειάζεται να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Επίσης , για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου έθεσαν τα προβλήματα των σχολικών τροχονόμων και το αίτημα για αλλαγή από σχέση εθελοντισμού σε σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Κάλεσαν τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες και να θέσει το αίτημα στην ΚΕΔΕ και στην κυβέρνηση .

«Οι σχολικού τροχονόμοι επιτελούν μόνιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο. Αυτή η προσφορά τους είναι αναγκαίο να διευρυνθεί περισσότερο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου , πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο της πανδημίας», αναφέρει το Ε.Κ.Α. .

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για την προώθηση των αιτημάτων και η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.
«Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την ενότητά τους , συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έχουν τη δύναμη να επιβάλουν λύσεις για τη δίκαια αιτήματά τους», σημείωσε το Ε.Κ.Α..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.