Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Παραιτήθηκε ο Τόσκας

Παραιτήθηκε ο  Τόσκας

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τόσκας, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Νίκος Τόσκας βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για τους χειρισμούς του στο ζήτημα των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική. Αποκορύφωμα πρόκλησης θεωρήθηκαν οι δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, σύμφωνα με τις οποίες ουσιαστικά δεν έβρισκε κανένα λάθος στους χειρισμούς.

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την «ώρα της πάλης συνεχίζουμε» και δεν την έκανε δεκτή»είχε πει χαρακτηριστικά.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την όψιμη αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.