Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Παρήλθε το 18μηνο και αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Παρήλθε το 18μηνο και αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίζεται στα τέλη Απριλίου, όχι γιατί η υπόθεση του κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών…

Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται να αποφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Όχι, βέβαια, επειδή έγινε η δίκη του, αλλά επειδή παρήλθε το 18μηνο, που είναι το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα προσωρινής κράτησης…

Θυμίζουμε, τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανανέωσε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην υπουργού για να βγει από τη φυλακή.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Real News, για άλλη μία περίπτωση, που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται χωρίς να έχει διεξαχθεί δίκη όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή με άλλους κατηγορουμένους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, ωστόσο, αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, τότε, ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί.

Έτσι, ο Γ. Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?? ΕΔΩ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ !!!!! ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !!! ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ …….. ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ !!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.