Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Το πάρκινγκ “το αφήνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο μέχρι την εθνική” και πάλι στην οδό Μαβίλλη

Το πάρκινγκ “το αφήνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο μέχρι την εθνική” και πάλι στην οδό Μαβίλλη

Όταν έχει πολύ κόσμο η πόλη εμφανίζονται τα γνωστά φαινόμενα αντικοινωνικού παρκαρίσματος στο Αγρίνιο. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το κέντρο αλλά και για κάθε σημείο όπου πέφτει κυκλοφοριακός φόρτος.

Κάποτε η κάψα των παραγόντων ήταν να κατευθύνουν εκείνοι το πού θα πάει η αγορά της πόλης και κάποιοι είχαν φτάσει στο σημείο να προτείνουν ακόμη και που να ανοίγουν τα καινούρια καφέ!

Φυσικά αυτά δεν γίνονται κατά παραγγελία αλλά ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η αγορά η ίδια. Στην περιοχή της οδού Μαβίλλη, για παράδειγμα,τα δύο πολυκαταστήματα που υπάρχουν λίγο πιο κάτω (όπως και το συγκρότημα των σχολείων της περιοχής όταν λειτουργούν) φτιάχνουν ένα ιδανικό μείγμα για εικόνες σαν τις σημερινές.

Λίγα μέτρα πιο εκεί είναι και ο χώρος του πάρκινγκ της “Ένωσης” που είναι ταυτόχρονα και διάδρομος για επιστροφή στο κέντρο, οπότε… χαμός! Τα αυτοκίνητα και σήμερα τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι που άφησαν μια ελάχιστη λωρίδα για να περνάνε οριακά τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Κι αυτό πάνω σε πολυσύχναστο δρόμο και πάνω στην διαδρομή των αστυνομικών αρχών από και προς το Αγρίνιο.

Φυσικά δεν πρόκειται για… έγκλημα και ούτε πρόκειται για κάτι που έγινε μόνο σήμερα λόγω αγοράς. Και άλλες μέρες συμβαίνει και το agrinionews.gr το έχει αναδείξει, οπότε δεν γράφονται τούτες οι γραμμές για να… αμαυρωθεί η μόνη ίσως μέρα που τα μαγαζιά (και τα πολυκαταστήματα)δούλεψαν στο φουλ.

Είναι όμως μια προέκταση της συμπεριφοράς του να πιάνεις τις θέσεις ΑμεΑ ή της αδιαφορίας στην ελεγχόμενη στάθμευση, όπου κάποιοι συμπολίτες αδυνατούν να το κεντράρουν το ρημάδι το αμάξι να παρκάρει και κανας άλλος χριστιανός(ή άλλου θρησκεύματος).

Κάθε φορά που μέσα σε κίνηση, άγχος αλλά και καταναλωτικό όργιο, εμφανίζεται τέτοια εικόνα,περιμένω την ημέρα που θα πάψει το ελληνικό κράτος να επιστρέφει πινακίδες στον κάθε παραβάτη. Αλήθεια ως επιβράβευση για ποιο πράγμα γίνεται αυτή η κίνηση κρατικής γενναιοδωρίας; Τα ατυχήματα των ημερών είναι αποτελέσματα μια συγκεκριμένης συμπεριφοράς και το ποτό και η επιθετική οδήγηση είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Το “παρκάρω όπου βολεύει” είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει συνείδηση της ειδικής συνθήκης του να ζεις σε πόλη και όχι σε μαχαλά.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.