Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Το Πάρκο Αγρινίου μιας άλλης εποχής

Το Πάρκο Αγρινίου μιας άλλης εποχής

Μια σχετικά σπάνια φωτογραφία που απεικονίζει το Πάρκο Αγρινίου κυκλοφορεί στην παγκόσμια μηχανή δημοπρασιών ebay.  Συγκεκριμένα δείχνει άποψη του Πάρκου και συγκεκριμένα με οπτική από το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας. Ο χώρος του Πάρκου φαίνεται ενιαίος με τον νυν περιαστικό χώρο. Συγκεκριμένα στην βορειοδυτική πλευρά του ελάχιστα σπίτια υπάρχουν.  Είναι πετρόχτιστα, κατασκευασμένα με τα πρότυπα της παλαιάς παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

To Πάρκο δεν είναι ακόμα περιφραγμένος και φαίνεται περιποιημένος.  Διακρίνονται τα δρομάκια γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας και στο βάθος δεξιά το τόπε  υπόστεγο που αργότερα μετατράπηκε σε αναψυκτήριο. Ο φωτισμός που διακρίνεται παραπέμπει σε λάμπες ασετυλίνης, παρόμοιο με εκείνο της  τότε πλατείας Μπέλλου.

Από τα βουνά της γύρω περιοχής απουσιάζει το πευκόδασος, το οποίο δημιουργήθηκε αργότερα με δεντροφύτευση με πρωτοβουλία του Παπαποστόλη. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η φωτογραφία το πιο πιθανό τραβήχθηκε προπολεμικά, καθότι αργότερα η περιοχή γύρω από το Πάρκο δομήθηκε και εντάχθηκε ολόκληρη στο σχέδιο πόλης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.