Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Παρουσία θεσμών…

Παρουσία θεσμών…

αχαχαχα

Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα έρθει τελικά στο Θέρμο για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της πόλεως στις 17 Ιουλίου λόγω εκτάκτου λόγου που άλλαξε την αρχική ημερομηνία της 26 Ιουλίου.

Θα θέλαμε ως πολίτες-αλλά και ως άνθρωποι- να ζητήσουμε από τον δήμαρχο Θέρμου, καθώς δεν μας έχει δώσει και διαφορετικά δείγματα ο άνθρωπος, να μην  υποβάλει τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας σε διαδικασίες σαν της φωτογραφίας που βλέπετε. Ο κ. Παυλόπουλος πήγε στην Νεμέα όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και μαζί του πήγε και ο Τέρενς Κουίκ, οπότε θεωρούνται αρκετά αναμενόμενα όλα αυτά με τις ασπίδες και τις περικεφαλαίες. Πάνε μαζί κάποια πράγματα, πώς να το κάνουμε του αρέσουν του υπουργού κάτι τέτοια θεατρικά…

Αλλά δεν χρειάζεται να υποστεί κι εδώ κάτι τέτοια. Ο Πρόεδρος είναι γνωστό ότι μπαίνει βαθιά στον ρόλο του με κάτι τέτοια και απόδειξη είναι ότι στη Νεμέα δήλωσε «Κηρύσσω την έναρξη των αγώνων της 6ης Νεμεάδας, σύγχρονης αναβίωσης των αρχαίων Νεμέων αγώνων. Πάντοτε εμπνεόμενοι από τις αρχές του αθάνατου αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. Κυρίως δε τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και του αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων»! Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες εποχές που ζούμε και με την νέα εκπαιδευτική  μεταρρύθμιση που ξεκινά οσονούπω, δεν είμαστε για τέτοια. «Να είσαι πάντα άριστος και ανώτερος από όλους τους άλλους»; Λίγο πιο σεμνά και ταπεινά, για να είμαστε και στο πνεύμα της πολιτείας του ανδρός.

Διαβάσαμε και δύο πολύ ωραία κείμενα στα social media. Το πρώτο είναι το παρακάτω: «Το ‪#‎παραιτηθείτε αν μαζέψει εκτός των στημένων (όπως τότε με το ΝΑΙ ) και αγανακτισμένο κόσμο, θα είναι γιατί ασχολήθηκαν μαζί του αυτοί που δεν θα πάνε! Αυτοί άθελα τους το διαφήμισαν και περισσότερο… Δεν θα σημαίνει τίποτα όμως, γιατί αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις, να εξαλειφθεί η εδραιωμένη 40χρονη διαφθορά, να ξεριζωθούν αργά αλλά σταθερά οι ρίζες του παρακράτους που κυβερνούν 40 χρόνια μέσα από τις υπηρεσίες και το δημόσιο και απομυζούσαν τους πόρους, να αρχίσουν να φαίνονται σιγά σιγά τα οφέλη στην υγεία, την οικονομία, την εργασία και στη ζωή των πολιτών! Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και δεν τίθεται θέμα παραίτησης για την κυβέρνηση ούτε 1 στο 1.000.000!»

Το έχει γράψει η Άντζυ Σαμίου, ένθερμη κυβερνητική οπαδός, που μας είχε ανησυχήσει όλους όταν είχε αρχίσει να υπογράφει αβέρτα μνημόνια η κυβέρνηση και η αοιδός εξέφρασε την αποστροφή της και την βαθιά απογοήτευσή της. Είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει «κάτι αριστερό»(;) σχετικά με κάτι απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας που είχε, τελικά δεν έγινε κάτι τότε. Την χάσαμε από τον πολιτικό στίβο και τους αγώνες, όμως τώρα είναι και πάλι εδώ, έτοιμη για αγώνες και μάλλον απαλλαγμένη από το άγχος των τελών.

Κλείνουμε με ένα άρθρο του Μάικλ Χάντσον, πρώην οικονομολόγου της Γουόλ Στριτ, που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και(κρατήστε το αυτό) «είναι σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής, ισλανδικής, λετονικής και κινεζικής, για χρηματοοικονομικά ζητήματα και ζητήματα φορολογικής πολιτικής», ένα  άρθρο που αναπαράγει το tvxs.gr για το πώς ο νεοφιλελευθερισμός οδηγεί στον θάνατο. Αφού εξηγεί την κόλαση της ζωής στον δυτικό κόσμο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ερώτημα που τίθεται τώρα στην Αμερική, όπου η υγεία επιδεινώνεται και το προσδόκιμο ζωής μειώνεται, είναι σε ποιες χώρες θα μεταναστεύσουν οι Αμερικανοί. Κανείς δεν μπορεί να δώσει ακόμη απάντηση. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να πάνε πουθενά, γιατί δεν μιλούν ξένες γλώσσες. Οι Ρώσοι, οι Έλληνες, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, μαθαίνουν αγγλικά στο σχολείο. Μπορούν λοιπόν να τα βγάλουν πέρα σε άλλες χώρες. Οι Αμερικανοί, όχι».

Μάλλον έπαψαν να μιλούν Αγγλικά οι Αμερικάνοι ή θα πάνε όλοι κάπου όπου θα μιλάνε π.χ. καραγκούνικα… Ποιος ξέρει; Και τι σημασία έχει ένα τέτοιο υπέροχο Σαββατοκύριακο;

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.