Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ο υφυπουργός Παιδείας στο Μεσολόγγι

Ο υφυπουργός Παιδείας στο Μεσολόγγι

1Χοροστατούντος, του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας του νεοσύστατου Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που λειτουργεί στο 2ο γυμνάσιο Μεσολογγίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, επίσης παρέστησαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Μπαλαμπάνης, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Μεσολογγίου, Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας, Κώστας Καρακώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Χρήστος Καζαντζής, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Κούστας, πρόεδρος των δασκάλων Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Δημήτρης Τσάμης, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, Γιάννης Χατζής, η διευθύντρια του ΚΠΕ Μεσολογγίου, Όλγα Γιανακογεώργου, ο σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Αθανάσιος Ρισβάς, η σχολική σύμβουλος Χρυσούλα Σπυρέλλη, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και φυσικά ως οικοδεσπότες ο διευθυντές του 2ου και του ειδικού γυμνασίου Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης και Αθανάσιος Πατρόπουλος.
Η ίδρυση και λειτουργία στο Μεσολόγγι, Ειδικού Γυμνασίου αποτελούσε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας.
Με τη λειτουργία του, οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο και ήδη στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του έχει αναπτυχθεί μια αξιόλογη δραστηριότητα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και των προγραμμάτων της ειδικής αγωγής.

Eπισκέψεις σε σχολικές μονάδες

Σχολικές μονάδες της πόλης του Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα «δια βίου μάθησης», Παυσανία Παπαγεωργίου, στο περιθώριο της παρουσίας του, στην εκδήλωση για τον αγιασμό και την κοπή της βασιλόπιτας του νεοσυσταθέντος Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που λειτουργεί στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του 2ου γυμνασίου της πόλης.Παράλληλα ο κ. Μπαξεβανάκης είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και κυρίως με τον σύλλογο διδασκόντων στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου αλλά και με μαθητές του ίδιου σχολείου.
Στην ομιλία του, στην εκδήλωση του ειδικού γυμνασίου, ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ειδικής αγωγής, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι ανάλογες δομές συστάθηκαν και λειτουργούν σε όλη τη χώρα.Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε για την ποιότητα των σχολικών υποδομών στο Μεσολόγγι, αποδίδοντας τα εύσημα σε όλους όσους εργάστηκαν, έτσι ώστε στην πόλη να υπάρχουν τρία σύγχρονα διδακτήρια όπως αυτά του 4ου δημοτικού σχολείου, του 2ουγυμνασίου και του 2ου λυκείου που σύντομα θα αποπερατωθεί και έτσι τα προβλήματα σχολικής στέγης να είναι μηδαμινά.Μάλιστα κατά την επίσκεψή του, στο υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεσολογγίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την σύγχρονη ποιότητα κατασκευής του σχολείου, όπως νωρίτερα είχε εκφραστεί και για το 2ο γυμνάσιο.

2 3 4

Ο Δ. Μπαξεβανάκης ανταλλάσσει απόψεις με το προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Κ. Κούστα και Κ. Κατσαρό, με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μεσολογγίου Τ. Σκαρμούτσο και τον πρόεδρο των δασκάλων Δ. Τσάμη
Ο Δ. Μπαξεβανάκης ανταλλάσσει απόψεις με το προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Κ. Κούστα και Κ. Κατσαρό,
με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μεσολογγίου Τ. Σκαρμούτσο και τον πρόεδρο των δασκάλων Δ. Τσάμη
Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπ. Καρβέλης επιδίδει υπόμνημα στον υφυπουργό Παιδείας για ζητήματα αρμοδιότητός του
Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπ. Καρβέλης επιδίδει υπόμνημα στον υφυπουργό Παιδείας για ζητήματα αρμοδιότητός του
Ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης με τον διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Αθ. Πατρόπουλο
Ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης με τον διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Αθ. Πατρόπουλο

http://messolonghinews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.