Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Παρουσίαση βιβλίου για τον Ολυμπιακό την Κυριακή; Θαυμάσια ιδέα!

ποδό

Μια εμπνευσμένη  πρωτοβουλία από τις Εκδόσεις ΑλΔΕ και την Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Αγρινίου(σ.σ. εδώ πρέπει να έχει γίνει ένα συντακτικό λαθάκι και μάλλον εννοεί Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, διότι δεν υπάρχει επισήμως Ολυμπιακός Αγρινίου στην πόλη, υπήρχε πριν κάποια χρόνια…)είναι η παρουσίαση του βιβλίου του βιβλίου «Θρύλε Θεέ μου» του Νίκου Μαυρωνά την Κυριακή σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης στην 1 το μεσημέρι, όπως και βλέπουμε και στην σχετική πρόσκληση.

Και είναι εμπνευσμένη πρωτοβουλία για δύο λόγους: πρώτον, γιατί παίζει Παναιτωλικός-Ολυμπιακός στην όμορφη και μαρτυρική πόλη του Αγρινίου, μια πόλη ηρώων, μια πόλη εργατών, μια πόλη όμως και ευεργετών κι εμπόρων. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία, ενόψει του αγώνος για την τελευταία αγωνιστική του σεπτού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ, να γίνει της μουρλής… ε, συγγνώμη να αναπτυχθούν αθλητικές σχέσεις άμιλλας, κατανόησης και αγάπης. Τι πιο λογικό, άλλωστε.

Δεύτερον, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δει η πόλη του Αγρινίου από κοντά και τον Θανάση Χειμωνά, διότι, δεν ξέρουμε αν σας το είπαμε, αλλά θα συμπράξει για την παρουσίαση του καλού βιβλίου.

Ο Θανάσης Χειμωνάς, τέκνο δύο ιερών τεράτων των γραμμάτων, μαζί φίλος του Τατσόπουλου αλλά και θαυμαστής των λαϊκών γειτονιών, είναι γνωστός για τον ήρεμο, σχεδόν μειλίχιο, τρόπο που τα λέει και για την ψυχραιμία που διατηρεί όταν βρίσκεται απέναντι σε αντιπάλους, ιδεολογικούς ή άλλους. Οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για εντάσεις.

Αν κάνετε τώρα αναζήτηση στα διάφορα δίκτυα και δείτε κάποιον μέχρι πρότινος τομεάρχη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ με αυτό το όνομα να πλακώνεται στα μπινελίκια με εχθρούς και φίλους θα πρόκειται για απλή συνωνυμία. Άλλωστε ο καλός συγγραφέας πρόσφατα έφυγε και από τον τομέα και από το ΠΑΣΟΚ. Άσε που εκείνος ο συνονόματος Θ. Χειμωνάς ήταν ο μόνος τομεάρχης Πολιτισμού στον κόσμο που είχε απειλήσει ότι θα κάνει διάφορα απρεπή πράγματα ακούγοντας Πάριο!

Ας είναι. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να τις χαιρετίζουμε.

 

ο Περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.