Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Σταυρούλας Μέρκου στο Αγρίνιο

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Σταυρούλας Μέρκου στο Αγρίνιο

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στο Αγρίνιο για να παρακολουθήσει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σταυρούλας Μέρκου με τίτλο “Πρώτη Κατάθεσις, Ωδαί τριάντα” .

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το Λαογραφικό- Ιστορικό- Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας.

Για το βιβλίο μίλησε οι κυρίες Χρυσικοπούλου Μαίρη, (λογοτέχνης-εκπαιδευτικός),  Σπυρέλη Χρυσούλα, (δρ. φιλολογίας )και  Ζαμπάρα Ελένη (φιλόλογος).

Η Σταυρούλα Μέρκου κατάγεται από τον Εμπεσό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στο Αγρίνιο. Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στον τομέα της υγείας, έχει αναπτύξει ενεργό εθελοντική δράση σε διάφορους φορείς της πόλης, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Παντελή, του Σωκράτη, της Μάρας και της Αγάπης Μυγδάκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με την ποιητική συλλογή Χαϊκού (2014).

Η δεύτερη συλλογή της Ένας γέρος ανιστορεί (2016) έχει τιμηθεί με το βραβείο «Πολύμνια» στον Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Κ.Π. Καβάφης 2015 από την International Art Society. Ενώ η τρίτη, Πρώτη κατάθεσις ωδαί τριάντα (2018), βραβεύτηκε από τον ίδιο φορέα το 2017 με το βραβείο «Μελπομένη». Μεμονωμένα ποιήματά της έχουν διακριθεί εντός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.