Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Παρουσιάζεται το παραμύθι «Ο Γίγαντας του δάσους» της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε

Παρουσιάζεται το παραμύθι «Ο Γίγαντας του δάσους» της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου  «Ο Γίγαντας του δάσους» της Αριάδνης Δάντε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο

Κάθε χρόνο, στην καρδιά του δάσους τα ζώα εργάζονται σε ομάδες κι ετοιμάζουν τις ιστορίες τους για τη Γιορτή Παραμυθιού. Στο τέλος, όλα ψηφίζουν την καλύτερη. Φέτος, το πρώτο βραβείο πήγε στην ομάδα της γριάς λαγουδίνας, του ποντικού και του σκίουρου για το παραμύθι του «γίγαντα του δάσους».

Οι Εκδόσεις Τσιπούπολη σας προσκαλούν στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο γίγαντας του δάσους» της Αριάδνης Δάντε, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον λόφο του Πολυχώρου Emileon (Δημοτικό Διαμέρισμα Δοκιμίου, Αγρίνιο).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους αγαπούν τα παιδιά, τα παιχνίδια και τα παραμύθια.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Α. «Από την ανάγνωση στη δημιουργική γραφή»

Καλωσόρισμα, Ελένη Μάντζιου, Εκπαιδευτικός

Β. «Ζωντανεύοντας τον γίγαντα του δάσους»

Παιχνίδι ρόλων, Αριάδνη Δάντε, Συγγραφέας

Γ.  «Αν πειράξω το παραμύθι»

Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής, Καλεσμένοι

Δ.  «Ένας παπαγάλος για όλους»

Δημιουργικό εργαστήρι, Μαρία Μαχαλιώτη, Εικαστικός

Την εκδήλωση συντονίζει η 8χρονη Ευαγγελία Σούμπαση

Παρακαλούνται οι επισκέπτες να φορούν προστατευτική μάσκα και οι μικροί μας φίλοι να έχουν μαζί τους την κασετίνα του σχολείου τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο γίγαντας του δάσους»

«Ο γίγαντας του δάσους» είναι ένα διασκεδαστικό διδακτικό εργαλείο που μπορεί να σε μάθει τις ιστορίες παίζοντας με τους φίλους σου.

Το έργο απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών σχολών, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν να διαβάζουν και να δημιουργούν ιστορίες. Είναι ένα βιβλίο που το αγκαλιάζει κάποιος από την τρυφερή του προσχολική ηλικία και το επαναχρησιμοποιεί διαρκώς μεγαλώνοντας, καθώς ξετυλίγει τα μυστικά της αφηγηματολογίας.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πλούσιο έργο τόσο σε εικονογράφηση, όσο και σε εκπαιδευτικό υλικό. Στις 104 σελίδες του περιλαμβάνεται το έμμετρο παραμύθι της συγγραφέως, οι κάρτες αφήγησης του παραμυθιού, ασκήσεις δημιουργικής γραφής και το διδακτικό πλάνο «Το παιχνίδι της αφήγησης».

Συγγραφέας: Αριάδνη Δάντε, Εικονογράφηση: Τάνια Πεχλιβανίδιου – PixelArt, Εκδόσεις Τσιπούπολη, ISBN:978-618-82037-8-5, Αριθμός σελίδων: 104, Διαστάσεις: 23×28

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο.

Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημιουργικής Γραφής στην κατεύθυνση της Εκπαίδευσης και Υποψήφια Διδάκτωρ στο πεδίο της Διδακτικής της Πληροφορικής.

Καθημερινά απασχολείται ως Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου. Η απονομή της διάκρισης στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο της Παιδικής Λογοτεχνίας και να υλοποιήσει πλήθος αξιόλογων πολιτιστικών δράσεων.

Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020 κατάφερε να εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 7.000 άτομα -κυρίως παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας- σε αντικείμενα της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μέσα από τα παιχνίδια ρόλων.

Ο σπουδαιότερος ρόλος της είναι αυτός της μητέρας. Κάθε φορά που βλέπει τα αγόρια της να παίζουν μπάσκετ καμαρώνει σαν παγώνι, ενώ δεν χάνει τις ευκαιρίες για νέα ταξίδια σε άγνωστους προορισμούς με την οικογένειά της. Λατρεύει να γράφει ιστορίες, στιχάκια και παραμύθια και αγαπά τη μουσική, το θέατρο και τα γλυκά. Φιλοδοξεί, όταν μεγαλώσει, να γίνει ιδιοκτήτρια σαλονιού λογοτεχνίας.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.