Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Το Σάββατο παρουσιάζεται στο Αγρίνιο το βιβλίο “Μόνο Στιγμές” της Ευδοκίας Φελώνη

Το Σάββατο παρουσιάζεται στο Αγρίνιο το βιβλίο “Μόνο Στιγμές” της Ευδοκίας Φελώνη

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου της Αιτωλοακαρνάνισσας συγγραφέως Ευδοκίας Φελώνη με τίτλο “Μόνο Στιγμές”. Θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Το βιβλίο θα προλογίσει η κυρία Κατερίνα Λιβιτσάνου – Ντάνου ( Φιλόλογος) και αποσπάσματα θα διαβάσει η κυρία  Ελένη Ζαμπάρα –  Τζωρτζοπούλου ( Φιλόλογος) .Χαιρετισμό θα απευθύνει  η κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου (Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου) ενώ το  συντονισμό θα έχει  ο Γιώργος Ροΐδης.

Η Ευδοκία Φελώνη του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Γιαννόπουλοι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς.Στην αρχή της εφηβείας της βρέθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα όπου μετά από μία μικρή διακοπή συνέχισε στο σχολείο. Τελείωσε  το Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ στο παιδαγωγικό τμήμα.
Εργάστηκε μέχρι την συνταξιοδότησή της ως υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας στον τομέα των παιδικών σταθμών. Έχει ένα γιό που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολείται με τα κοινά του τόπου  εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου Ο.ΣΥ.ΒΑ. όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος  του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων των δήμων Πετρούπολης – Ιλίου και Καματερού.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Βιβλίου

«Δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν, άρπαξε τη ζωή στα χέρια της λέγοντας πως «Κόντρα μου πάει η ζωή, κόντρα κι εγώ της πάω!»
Ήταν η Ειρήνη, μια γυναίκα γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του 50, σε μία εποχή που η χώρα της προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, ύστερα από πολέμους , εμφυλίους κι όλα αυτά τα τραγικά, που κατά καιρούς προσπαθούν να μας αλώσουν.
Έκανε οικογένεια, με έναν άντρα που πίστευε πως τελούσε τις προϋποθέσεις. Για πολλά χρόνια ζούσε μέσα στην πλάνη, μέχρι που διαπίστωσε πως ο άντρας εκείνος και πατέρας της κόρης της, είχε δημιουργήσει δεύτερη οικογένεια με ακόμα ένα παιδί. Χρόνια αργότερα θα πλήρωνε αυτό το λάθος με τη ζωή του. Η ζωή έπαιξε μαζί του, φέρνοντας τα δύο αυτά παιδιά κοντά, με αποτέλεσμα ό,τι έκτισε στην άμμο, να γκρεμιστεί συνθέμελα.
Η Ειρήνη δοκίμασε πολύ μεγάλη πίκρα με την προδοσία αυτή. Έπεσε στο κρεβάτι, τώρα βαριά άρρωστη. Πάλεψε και βγήκε νικήτρια από τη μάχη αυτή, μέχρι που ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα και εκείνη του άνοιξε.
Ήταν ο Παύλος, ο άντρας που πριν λίγο καιρό, ήταν να παντρευτεί την κόρη της. Έζησε κοντά του στιγμές απόλυτης ευτυχίας για πολλά χρόνια, ώσπου ο ξαφνικός του θάνατος, της θύμισε πως πολύ κράτησε η ευτυχία της αυτή.
Γιαγιά τώρα πια, αποτραβήχτηκε εκεί που γεννήθηκε, στους πρόποδες των Ακαρνανικών βουνών, πεπεισμένη πλέον πως η ζωή είναι… «ΜΟΝΟ ΣΤΙΓΜΕΣ».

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες 

Η Κατερίνα Λιβιτσάνου- Ντάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε  Κλασσική φιλολογία και υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το 2007 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΣΧΕΝΤΗ  η πρώτη ποιητική της συλλογή ΛΥΚΑΥΓΕΣ και  το Καλοκαίρι του2010 διηγήματά της με τίτλο ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ από τις ίδιες εκδόσεις. Ποιήματά της περιλαμβάνονται σε ποιητικές ανθολογίες, ενώ με ομάδα ατόμων επιμελήθηκε το λεύκωμα «κοπιάστε όπως μας ηύρατε» του Δήμου Σφακιωτών Λευκάδας το 2008.
Από τις εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές: ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ 2012, ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΚΙΜΩΛΙΑ 2014 , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ (Ιούνιος 2018) και διηγήματα με τίτλο Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2016.  Συμμετέχει σε ομάδες φιλαναγνωσίας, είναι μέλος διαφόρων συλλόγων, ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου  και  κείμενά της( πεζά, ποιητικά, κριτικές βιβλίων) δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Η κυρία Ελένη Ζαμπάρα- Τζωρτζοπούλου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια φιλόλογος, είναι παντρεμένη με το δικηγόρο Αριστείδη Τζωρτζόπουλο κι έχουν τρεις κόρες. Κείμενά της δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ασκεί φιλανθρωπικό και  εθελοντικό έργο σε σωματεία, είναι ενεργό μέλος της  Λέσχης Ανάγνωσης  Αγρινίου και φίλη του ποιοτικού βιβλίου, μέλος του Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ηλιαχτίδα». Η προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας  είναι σημαντική.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.