Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Παθολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου: «Όλοι γνώριζαν-Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα»

Παθολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου: «Όλοι γνώριζαν-Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα»

Δήλωση του γιατρού και μέλους του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ Μάκη Αραβανή, με αφορμή τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο  Αγρινίου

«Κυβέρνηση, Υπουργειο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παθολόγος του Νοσοκομείου Αγρινίου και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, Μάκης Αραβανής.

Υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση, το Υπουργειο, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν υπογραμμίζοντας πως οι υγειονομικοί δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα.


Η δήλωση του αυτούσια:

«Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της ΝΔ κ Σαλμάς. Μετά τη συνάντηση με το Διοικητή προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου, τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ COVID αλλά και της κλινικής COVID. Μεταξύ άλλων αφού δήλωσε υποκριτικά ότι « σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού» κατέληξε ότι «τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν ήταν υπέρ του κόσμου αλλά εναντίον του κόσμου» !!!

Δηλαδή ο κ Σαλμάς 14 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και επιχείρησε να στοχοποιήσει για τη θνησιμότητα, τους ιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά και νυχθημερόν τη μάχη δίπλα στους ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Να του θυμήσουμε ότι ήταν δεκάδες οι νοσηλευτές που νόσησαν όπως επίσης και σχεδόν οι μισοί ιατροί της κλινικής COVID, ένας εκ των οποίων νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ για πάνω από ένα μήνα, ευτυχώς με αίσιο τέλος και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Επιχείρησε έτσι να  συγκαλύψει τις δικές τους εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα ενίσχυσης που ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ για το ΓΝ Αγρινίου, δηλώνοντας ουσιαστικά άγνοια και έκπληξη!!

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες στους υγειονομικούς τη στιγμή που:

Για πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους αρμόδιους αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.(Παθολογική, ΤΕΠ)

Όταν σε μια νύχτα ορίστηκε το ΓΝ Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID χωρίς να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στελέχωσης, χωρίς να διαθέτει καν το ίδιο μοριακό αναλυτή για τουλάχιστον 10 μήνες με ότι συνέπειες είχε αυτό στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, στη διασπορά στην παθολογική κλινική πέρισυ κλπ

Όταν είχε ζητηθεί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας να προκηρυχθούν και να προσληφθούν άμεσα 4 παθολόγοι και 2 πνευμονολόγοι για την κλινική COVID για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ

Όταν μέσα από συνεχείς αναφορές των ιατρών, παρεμβάσεις, ενημερώσεις, ανακοινώσεις προς όλους τους αρμόδιους τονίζαμε και επισημαίναμε ότι δε μπορεί ένας εφημερεύων ειδικευμένος παθολόγος να καλύψει ταυτόχρονα τις ανάγκες της κλινικής COVID, της Παθολογικής κλινικής, του ΤΕΠ COVID και του Παθολογικού ΤΕΠ και μας αγνοούσαν επιδεικτικά…… και ο κατάλογος των αιτημάτων είναι μακρύς!!

Κυβέρνηση, Υπουργειο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας, τις επισημάνσεις μας!!

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα τα θέσαμε εκ νέου στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στις 9 Μάη στο νοσοκομείο με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου, τονίζοντας άμεσα ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID, με πλήρη διαχωρισμό από τα άλλα τμήματα, προτείναμε συγκεκριμένα να προκηρύξουν  με κατεπείγουσες διαδικασίες τις 2 μόνιμες θέσεις επιμελητων β παθολόγων (1 στο ΤΕΠ, 1 στην κλινική), δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!

ΩΣ ΕΔΩ!!! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 6Η ΥΠΕ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή, με αυταπάρνηση να δίνουμε τη μάχη στο πλάι των ασθενών μας όπως το κάναμε 14 μήνες τώρα, αλλά και πριν την πανδημία. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή η οποία πρέπει να ακουστεί και θα ακουστεί».

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. Θυμιιoς

  Θα πάτε φυλακή συριζοτσογλανα….ότι και να λέτε πέθανε όλος ο κοσμος

 2. Anonimos

  Σωστά αυτά που είπε ο Ιατρός, έχει απόλυτο δίκιο σε όλα. Ένα Νοσοκομείο για να δουλέψει θέλει ηλικοτεχνικα μέσα, ανθρώπινο εξειδικευμένο προσωπικό, και σταθερούς κυβερνητικους παράγοντες που να ακούνε και να υλοποιούν τα πάντα για την υγεία. Σίγουρα οι Υγιονομικοι έχουν κούραση, χωρίς, ρεπό, χωρίς άδειες, χωρίς, υποστήριξη, έδωσαν ότι μπορούσαν.

 3. Lefteris

  Αλλο ενα παραδειγμα, ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ της δημοσιας υγειας, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ, ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, για να μεταφερεται στους πολιτες, οτι μονο οι ιδιωτες και τα ιδιωτικα νοσοκομεια, θα ειναι ασφαλης. Και ολο αυτο, με κανενα κοστος ! Μονο μια απλη παραιτηση !!!

 4. el_zorro

  ..μαλιστα….πάντα φταίει η εκάστοτε κυβερνηση (νδ.πατσοκ.συριζα..σε 100 χρονια κκε, οι υπολοιποι ποτε). Δλδ όταν πάει κάποιος με σπασμενο χερι και ο γιατρος δεν μπορει να διαβάσει την ακτινογραφία (το ελάχιστο κυριε – δεν θελει/ξερει , τι πτυχία ειναι αυτα?) και τον στέλνει σπιτι του ΠΟΙΟΣ είναι υπευθύνος??????????????????????

 5. Ανώνυμος

  Να το κλείσει το μαγαζί να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει !!!!

 6. Σταυρουλα

  Υποκλίνομαι στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.Ηταν αυτοί που πριν καιρό τους σφίγγατε το χέρι και τους ευχαριστούσε,ήταν αυτοί που πριν καιρό έσωσαν δικούς σας ανθρώπους,ήταν αυτοί που προσπαθήσατε να τους δώσετε φακελάκι για την αυτονόητη προσφορά τους και αρνήθηκαν.Τι έχει αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες;Είναι άλλοι;Επιτέλους .Νισαφι.Σταθειτε δίπλα τους κι όχι απέναντι τους.Μην γίνεστε φερέφωνα των πολιτικαντηδων που προκειμένου να σώσουν την καρέκλα τους μετακυλιουν τις τεράστιες ευθύνες τους.Αυτο κύριοι είναι το ΕΣΥ που εσείς δημιουργήσατε.Λουστειτε το λοιπόν και κάντε επιτέλους την αυτοκριτική σας

 7. Giannis Papageorgiou

  Γιατρέ, και εσείς γνωρίζατε και γνωρίζετε τι γίνεται.
  Όλοι έχετε την ευθύνη – (Ανευθυνότητα)
  Και αν δεν σπάσετε το παλιό κατεστημένο, και τα κοματικά συνφέροντα.
  Δεν προκετε να αλαξη τίποτα.

 8. Ανώνυμος

  Θα ήταν φρόνιμο να είχατε κάνει καταγγελίες και όχι δηλώσεις μ.κ. (μετά καταστροφής). Αλλά μαλον την πληρωσε η κοινωνία

 9. Δημήτρης

  Σε όλο αυτό το κείμενο ( δηλώσεις του ιατρού) για την ταμπακιέρα τίποτα .μουγκα.τα κλασικά γενικολογα,ελλείψεις προσωπικού κ.λπ.κοματιλα …..
  Για την θνητότητα στην ΜΕΘ γίνεται κουβέντα.εαν υπήρχε θνητότητα στην κλινική γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι στην ΜΕΘ θα είχε δίκιο.
  Αφού μπήκαν στην ΜΕΘ γιατί φύγανε από την ζωή όλοι;
  Γιατρέ όταν μάθαμε ότι δικός μας άνθρωπος 51 ετών θα πάει στην ΜΕΘ Αγρινίου μας ζωσανε τα μαύρα φίδια,όπως λέμε στα μέρη μας.
  Καί ξέρετε; Τον Γιώργο τον χάσαμε τελικά.
  Αφήστε τα γενικολογα που ακούγονται πολύ καλά ιδίως στα κόμματα ,και ασχοληθείτε με τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί προβλήματα και έλλειψη προσωπικού υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας,και ευτυχώς όχι .ε τα αποτελέσματα του ΝΟΣΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΊΟΥ.

 10. Ανώνυμος

  Δεν υπαρχη προσωπικο ουτε γιατροι η κυβερνονταις. Ξερουνε χρονια μας εχουνε προβατα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.