Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Πάτρα-Αγρίνιο: mega ανισότητα και στις εμβολιαστικές γραμμές…

Πάτρα-Αγρίνιο: mega ανισότητα και στις εμβολιαστικές γραμμές…

Δεδομένη και σε πολλές εκφάνσεις είναι η χρόνια ενδοπεριφερειακή ανισότητα της Δυτικής Ελλάδας και πλέον αφορά και το ζήτημα του εμβολιασμού…

Σήμερα ξεκινά τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα (σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού) την ώρα που αντίστοιχη εξέλιξη για το Αγρίνιο δεν διαφαίνεται στο ορίζοντα.

Το αυτονόητο δηλαδή για την Πάτρα κατάντησε να γίνεται ένα ακόμη πεδίο διεκδίκησης για την Αιτωλοακαρνανία.

Είναι δεδομένο πως και οι τρεις Νομοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υστερούν συγκριτικά με το πανελλαδικό ποσοστό εμβολιασμού.

Η Αχαΐα ωστόσο διαθέτει ήδη διπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές από την Αιτωλοακαρνανία και πλέον από σήμερα σε αυτές προστίθενται 16 του mega εμβολιαστικού κέντρου. Μια θετική εξέλιξη σαφώς.

Το ερώτημα ωστόσο είναι γιατί δεν έχει προβλεφθεί-προς το παρόν τουλάχιστον- η λειτουργία αντίστοιχου κέντρου και στο Αγρίνιο, κάτοικοι του οποίου διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν.

Το ζήτημα έθιξε σε ανακοίνωση του και ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου που καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να πιέσει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι πολίτες του δήμου μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

« Όπως το Υπουργείο σχεδίασε τη λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε άλλες πόλεις, το ίδιο πρέπει να κάνει και στο Αγρίνιο. Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του Δήμου Αγρινίου και ότι οι πολίτες του δεν είναι δεύτερης κατηγορίας» σημειώνει η αντιπολίτευση και είναι προφανές πως απαιτούνται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και απαντήσεις. Κυρίως από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσει στο αν θεωρεί «δεύτερης κατηγορίας» τους πολίτες του Αγρινίου. Γιατί οι (μη) πράξεις της αυτό δείχνουν…

Σημειωτέον πάντως πως ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος μόλις χθες-απαντώντας σε σχετική παρέμβαση Κατσιφάρα- σημειώσε τα εξής: «Συστήνουμε σε όλους να κάνουν λίγες ώρες υπομονή. Η Περιφερειακή Αρχή, αν και όχι καθ’ ύλην αρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεργάζεται άψογα με την Πολιτική Προστασία, τα συναρμόδια υπουργεία και την 6η ΥΠΕ και έχει κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης για το χτίσιμο του ανοσολογικού τείχους. Η κοινωνία μας χρειάζεται τα εμβόλια και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Περιθώρια λαϊκισμών και αντιπολιτευτικών οίστρων, απλά δεν υπάρχουν. Γιατί δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν κανέναν στην πραγματική κοινωνία».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Επιστημων

    Τι να το κανουμε το εμβολιαστικο κεντρο; Οι πανεπιστημονες της πολης και των περιχωρων θελουν να διασωσουν το πολυτιμο ειδος τους και αρνουνται να εμβολιαστουν.

  2. μπζεκαζμενος

    Τι να το κάνουμε το εμβολιαστικό κέντρο ; Να μας βάλει μέσα μας 5G τσιπάκια ο Μπιλ Γκέιτς και να αρχίσουμε να κάνουμε update των windows ; Θα μας χαλάσει και το γνήσιο αιτωλοακαρνανικό dna .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.