Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: «Γεμίζει» με κρούσματα η παιδιατρική με εισαγωγές και από Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός: «Γεμίζει» με κρούσματα η παιδιατρική με εισαγωγές και από Αιτωλοακαρνανία

Ένα μωρό που έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται με πυρετό στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για ένα παιδί επτά μηνών ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλα τρία παιδιά, 49 ημερών, δύο μηνών και δύο ετών.

Τα συγκεκριμένα τρία παιδιά έχουν θετικό rapid test και αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου. Να σημειώσουμε ότι στο περιβάλλον των παιδιών υπάρχουν θετικοί στον ιό. Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση.

Επιπλέον στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλα τρία παιδιά, 4 ετών, 7,5 ετών και 13 μηνών, οι περιπτώσεις των οποίων χαρακτηρίζονται ως «ύποπτες». Τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Ρίο δεν είναι μόνο από την Πάτρα αφού αρκετά έχουν έρθει από Πύργο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Λευκάδα.

«Εκεί που είχαν μειωθεί τα περιστατικά με παιδιά, βλέπουμε να αυξάνονται ξανά. Από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί στην κλινική 50 κρούσματα και πάνω από 400 ύποπτα. Στα εξωτερικά ιατρεία, από τον περασμένο Μάρτιο έχουν φτάσει σχεδόν 100 που βρέθηκαν θετικά, σε πάνω από 600 δείγματα» λέει στο thebest.gr ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά τα παιδιά με κορωνοϊό που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε βρέθηκαν θετικά και παρέμειναν τελικά σπίτι τους, ξεπερνούν, από τον περασμένο Μάρτιο τα 150.

Τσίχλα Κωνσταντίνα

φωτο αρχείου

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.