Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο Ρίου από τον Βασίλη Κικίλια

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο Ρίου από τον Βασίλη Κικίλια

Στην Πάτρα βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκαινιάζοντας τη νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Αν και τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης αφού του ΠΓΝΠ είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, και με ελάχιστους παρόντες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, το γεγονός της επαναλειτουργίας της Κλινικής δεν παύει να είναι σημαντικό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής αποτελούσε καθολικό αίτημα των φορέων της πόλης και η πολιτική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του αποτελεί αν μη τι άλλο ανακούφιση για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Διευθυντής της Κλινικής θα είναι είναι ο Νίκος Χαροκόπος τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα επιστημόνων που αποτελείται από τη Μαρία Φιλιππάκη καρδιο- αναισθησιολόγο, τον Δημήτρη Στεφάνου καρδιοχειρουργό και την Έφη Ρούσκα καρδιολόγο με εξειδίκευση στην παρακολούθηση καρδιοχειρουργημένων ασθενών. Για τη στελέχωσή της αναμένεται κι άλλο προσωπικό στην κλινική ενώ όλα θα γίνουν βήμα- βήμα.

Πηγή: tempo24.news

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.