Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Πάτρα: Κόλπο για να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε κλαμπ – «Ποιος ζητάει ταυτότητα στην είσοδο»

Πάτρα: Κόλπο για να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε κλαμπ – «Ποιος ζητάει ταυτότητα στην είσοδο»

Εκτιμάται ότι πολλοί ανεμβολίαστοι διασκέδασαν στα κλαμπ της πόλης το περασμένο Σαββατοκύριακο

Κατάμεστα ήταν τα κλαμπ της Πάτρας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οπότε και επετράπη η «ελεύθερη» διασκέδαση των εμβολιασμένων πολιτών σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», δεν είχαν όλοι οι θαμώνες των εν λόγω καταστημάτων ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σημειώνεται άλλωστε στο δημοσίευμα ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στην Αχαΐα είναι ιδιαίτερα χαμηλά, στις ηλικίες 18 με 30 ετών, που κυρίως διασκεδάζουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά. «Αν μέσα σε ένα κατάστημα είχαν μπει 500 άτομα, είναι πιθανό ακόμα και οι μισοί να ήταν ανεμβολίαστοι», αναφέρεται.

Πώς μπαίνουν σε κλειστούς χώρους ανεμβολίαστοι

Για το κόλπο που έστησαν οι καταστηματάρχες μίλησε στην εφημερίδα νεαρός: «Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι και τους το έστειλα με mail. Φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;»!

Το γεγονός είχε επισημάνει και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ). «Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ελεγκτές στην είσοδο. Αναμφισβήτητα θα γίνεται ο έλεγχος, όμως δεν είμαστε ειδικοί στο να διαπιστώσουμε αν τα πιστοποιητικά που φέρει και επιδεικνύει ο πελάτης μας είναι αληθινά» είχε δηλώσει ο συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Σακκής.

Ο ΣΚΕΑΝΑ είχε και πρόσφατα προειδοποιήσει για το ότι μπορεί εύκολα κάποιος να ξεγελάσει τον υπάλληλο που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού με αποτέλεσμα ο καταστηματάρχης να κινδυνεύει με πρόστιμο και προσωρινό λουκέτο, αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαπιστώσουν παρουσία ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους όπως σε ένα κλαμπ.

Η πρώτη «καμπάνα» περιλαμβάνει εκτός των άλλων και 7ήμερο «λουκέτο» για το κατάστημα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.