Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Πάτρα: Σοκ από τον θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου

Πάτρα: Σοκ από τον θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου

Θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου.

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας, έδινε “μάχη” , ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Ο Γρηγόρης Μπαράκος έδινε αγώνες επί χρόνια για τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αχαΐας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία του Ξενώνα Ογκολογικών Ασθενών “Η Ελπίδα”. Ειδικά στις δεκαετίες ’80 και ’90 είχε διατελέσει σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

Ο Γρηγόρης Μπαράκος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Σε μήνυμά του στο facebook, o αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει:

Κρίμα χάσαμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για το κοινωνικό σύνολο , που μόχθησε να φτιαχτεί ένα κέντρο άμεσης βοήθειας που να μην προσβάλει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου , που να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των πολιτών.
Αμέτρητες ώρες στην διοίκηση του νοσοκομείου να συζητάμε για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε την περίθαλψη το σύστημα υγείας
Δεν προλάβαμε να ξαναβρεθούμε μετά την τιμητική βραδιά του κέντρου πρόληψης που έγινε προς τιμήν του.
Δημόσια όμως άκουσε την εκτίμηση μου τον σεβασμό μου στον αγώνα του , η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως την υγεία , να μην προσέχουν την δικιά τους.
Ο Γρηγόρης δεν είχε ωράριο δεν είχε όρια χρονικά.
Ήταν πάντα προσανατολισμένος στις ανάγκες των συμπολιτών μας , που τον αποχαιρετούν απόψε με την απέραντη αγάπη που του είχαμε , που την γνώριζε , όπως γνωρίζει ότι κέρδισε με την αξία του , την καλύτερη θέση στην καρδιά μας.
Αντίο άξιε συμπολίτη μας , σε ευχαριστώ για την φιλία μας.

Πηγή: pelop.gr

Σε δήλωση του ο Αποστόλης Κατσιφάρας για το θάνατο του Γρηγόρη Μπαράκου αναφέρει:

Χάσαμε το Γρηγόρη Μπαράκο, έναν πραγματικό φίλο και συναγωνιστή. Έναν Δημοκράτη και συνεπή πολιτικό, με τον οποίο είχαμε κοινή αφετηρία στην Αυτοδιοίκηση με την εκλογή μας στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο Γρηγόρης υπηρέτησε με πάθος και πείσμα την Κοινωνία από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπηρετώντας τον Άνθρωπο και την αξία της Προσφοράς.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Χρύσα και τα παιδιά του.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.