Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019

Πατρώνης Κώστας, έκθεση φωτογραφίας «Αγρίνιο,η δεκαετία του ‘80»

Παράταση δόθηκε μέχρι τις 23 Απρίλη, Μεγάλη Τρίτη, στην έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Πατρώνη στην παλιά Δημοτική αγορά.

Το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλο και έτσι η έκθεση παρατείνεται για λίγες ημέρες ακόμη.

Οι επισκέπτες αναγνωρίζουν σπίτια και μαγαζιά της πόλης που θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια και που πλέον έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονα κτήρια.

Οι νεότεροι ακούν με προσοχή τις περιγραφές του εκθέτη και των μεγαλύτερων σε ηλικία, που διηγούνται το που βρίσκονταν και ποιος απ’ ότι ξέρουν, έμενε η εργαζόταν «εκεί» παλιά.

Ο Κώστας με μεγάλο μεράκι για την πόλη του, και με γνώση του αντικειμένου σαν μηχανικός, έχει συστηματικά καταγράψει με την φωτογραφική του μηχανή, ότι υπήρχε στην δεκαετία του 80 και τώρα στην έκθεση αυτή 40 χρόνια μετά, μπορούμε να φέρομε ξανά στην μνήμη μας ιστορίες δικές μας που μας συνδέουν με μια φυσιογνωμία του Αγρινίου που χάθηκε.

Σπουδαία κληρονομιά για την πόλη είναι αυτή η φωτογραφική καταγραφή και ακόμη μεγαλύτερη θα είναι για τις επόμενες γενιές η έκδοση ενός άλμπουμ όπου θα ταξινομούνταν οι εκατοντάδες φωτογραφίες, οι οποίες όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός τους, δεν είναι καλλιτεχνικές αλλά ρεαλιστικές.

Ευχαριστούμε τον κύριο Πατρώνηπου μοιράστηκε μαζί μας το παρελθόν του Αγρινίου, ακριβώς όπως το αντικρύζαμε καθημερινά πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς τεχνικές εξιδανίκευσης που προσφέρουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά επιτεύγματα.

Ώρες Λειτουργίας : 07.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

 

Κείμενο & φωτογραφίες

Απόστολος Κων/νου Καρακώστας

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Α.Γ. 1926

    Συγχαρητήρια στον κύριο Πατρωνη για την καταπληκτική έκθεση …..Αξίζει κάθε Αγρινιωτης να την επισκεφτεί .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.